Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου “διορθώνει” την πορεία του Αθήνα 9.84

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Η επιλογή της Μαργαρίτας Μυτιληναίου για τη διεύθυνση του Αθήνα 9.84 προκάλεσε από την πρώτη στιγμή χαμόγελα αισιοδοξίας, σε όσους κουνούσαν απογοητευμένοι το κεφάλι τους, με τις… στραβοτιμονιές του ιστορικού σταθμού της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια.

Η εποχή Καμίνη, μίζερη και… κλειστοφοβική, δεν περιθωριοποίησε μονάχα την ίδια την ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού, σε επίπεδο διεθνούς παρέμβασης και ακτινοβολίας. Έριξε… στο κάτω ράφι και τον σταθμό που ίδρυσε ο Μιλτιάδης Έβερτ, ανατρέποντας εμβληματικά το μονοπώλιο του κράτους, και ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική τηλεόραση και το ιδιωτικό ραδιόφωνο. Για “ελεύθερο αέρα”, παντού.

Τα τελευταία χρόνια, ο άλλοτε κραταιός Αθήνα 9.84 έδειχνε σκιά του εαυτού του. Και μπορεί ο Κώστας Μπακογιάννης να μην απέφυγε και εκείνος τις… ανορθογραφίες επιλογών από το (αραχνιασμένο) χθες, θα πρέπει ωστόσο να του πιστωθεί η εμπιστοσύνη στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου ως κίνηση υπέρβασης. Κουλτούρας, αισθητικής και αποτελεσματικότητας.

Με τον σταθμό να διεκδικεί πλέον την εμπιστοσύνη των ακροατών με καινούριο πρόγραμμα, οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Η “επιστροφή” του Αθήνα 9.84 άλλωστε δεν ξεκινάει από το μηδέν. Αλλά από το… κάτω από το μηδέν.

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος