Η Ιστορία θα ξεχάσει την απαλλαγή Τραμπ, αλλά… όχι τον Ρόμνεϊ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ο γενναίος Μιτ, λοιπόν… Από την πρώτη στιγμή που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, με το ερώτημα της καθαίρεσης από την Προεδρία των ΗΠΑ, τα μάτια όλων στράφηκαν στον Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Γερουσιαστής της Γιούτα ήταν η πιο ισχυρή φωνή αντίστασης στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και ο μόνος που θα μπορούσε να ηγηθεί μιας εσωκομματικής εξέγερσης, ώστε να ανατραπεί η ισορροπία υπέρ των Ρεπουμπλικανών, και έτσι, αντί για τη βέβαιη απαλλαγή του, ο Ντόναλντ Τραμπ να βρεθεί αντιμέτωπος με την καθαίρεση.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ με τη στήριξη των Ρεπουμπλικανών το 2012, πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και Μορμόνος επιχειρηματίας, δεν κατάφερε να παρακινήσει κι άλλους να τον ακολουθήσουν.

Διατήρησε ωστόσο για τον εαυτό του το δικαίωμα να περάσει στην Ιστορία, όταν, μερικές ώρες πριν την ψηφοφορία που θα οδηγούσε στην απαλλαγή του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε δημόσια ότι διαχωρίζει τη θέση του από το υπόλοιπο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και ψηφίζει υπέρ της καθαίρεσης του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Η οργή του Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitteer ήταν… το μικρότερο κακό. Την απαλλαγή Τραμπ, η Ιστορία θα την ξεχάσει. Τη γενναιότητα του Μιτ Ρόμνεϊ… θα τη μνημονεύει στις γενιές που θα ακολουθήσουν.

 

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος