Η Ιστορία δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον… "Μανού"


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Λες και, από τότε που εκείνος ο φοιτητής τον είχε αποκαλέσει δημοσίως “Μανού”, προκαλώντας την έντονη και προσβλητική αντίδρασή του, ο Εμμανουέλ Μακρόν στροβιλίζει στον κατήφορο, με σπασμένα φρένα.
Ο Γάλλος Πρόεδρος βιώνει τους τελευταίους μήνες μια εντυπωσιακή συρρίκνωση στη δημοφιλία αλλά και στην αποδοχή του έργου του.
Τα όμορφα και οραματικά λόγια που έλεγε για την Ενωμένη Ευρώπη, δεν συνοδεύτηκαν ποτέ από ένα πρακτικό “δια ταύτα”, και έτσι οι λαοί της κοινής ηπείρου μας άρχισαν να τον προσέχουν ολοένα και λιγότερο.
Εντός Γαλλίας, η δημοφιλία του επίσης… σέρνεται στα πατώματα. Με αποκορύφωμα τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τη Μαρίν Λεπέν να τον προσπερνάει σε πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2019.
Η επέλαση του αντι-ευρωπαϊσμού και της ακροδεξιάς, δείχνει να μην έχει αντίπαλο, ο “Μανού” ωστόσο έχει μια δεύτερη ευκαιρία.
Με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολεμού, η Γαλλία, το Παρίσι και ο Μακρόν συγκεντρώνουν πάνω τους τη ματιά της ανθρωπότητας.
Όχι για… πολύ ωστόσο. Και ο σημερινός ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων, θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι… “το έχει”.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος