• 9 Ιουλίου, 2020

Η (εξοργιστική) προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων από τα τηλεοπτικά κανάλια

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι η τελευταία χωρίς περιορισμούς από τον νόμο για εμφανίσεις σε ΜΜΕ. Γι’ αυτό και οι υποψήφιοι… το παράκαναν.

Όλοι;Όχι όλοι. Δεν θα ήταν άλλωστε δυνατό. Ούτε καν οι ελάχιστοι. Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την κορύφωση της φαρσοκωμωδίας του προηγούμενου διαστήματος, με τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς να προβάλλουν, κατά τρόπο προκλητικό και εξοργιστικό, τους ίδιους υποψηφίους. Πολύ συγκεκριμένους.

Κατά πλειοψηφία, αυτούς που… δεν τραβούν, επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να πείσουν την κοινωνία, στην τρέχουσα οριακή συγκυρία για την πατρίδα μας. Αφού λοιπόν δεν μπορούν οι υποψηφίοι να πείσουν, προσπαθούν να μας πείσουν τα κανάλια ότι… κάνουμε λάθος.

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς. Δεν καταλαβαίνουν πόσο χάνουν την αξιοπιστία τους στα μάτια των πολιτών-τηλεθεατών; Όταν προβάλλεις διαρκώς ένα “κουτσό άλογο”, δεν το βοηθάς να θεραπεύσει το τραύμα του. Αντιθέτως, επιτρέπεις σε όλους να μάθουν ότι… είναι κουτσό.

Και στο σημείο αυτό είναι να απορείς με τους ίδιους τους υποψηφίους. Δεν καταλαβαίνουν ότι καθιερώνονται ως… πατατράγουδα; Ότι απλώς περιφέρουν από κανάλι σε κανάλι τις πολιτικές υστερήσεις και ανεπάρκειές τους;

Αυτή είναι η εικόνα στον καθρέφτη της εθνικής παρακμής. Να θεωρούν, τα κανάλια και οι υποψήφιοι, ότι μπορούν ακόμη να ξεγελάσουν την κοινωνία. Η απάντηση… στις κάλπες.

 

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...