Η "εξέγερση" κατά του Τραμπ απέκτησε στρατηγό. Και μάλιστα… "τρελό σκύλο"


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Η “εξέγερση” στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και την Ουάσινγκτον κατά του Ντόναλντ Τραμπ, απέκτησε… στρατηγό.
Και μάλιστα, “τρελό σκύλο”, όπως είναι το παρατσούκλι του Τζέιμς Μάτις, από την εποχή του δεύτερου πολέμου στο Ιράκ, τότε που οι ριψοκίνδυνες επιλογές του, οδήγησαν τους Αμερικανούς πεζοναύτες να του αφιερώνουν τον παραπάνω χαρακτηρισμό, ως ένδειξη αναγνώρισης.
Μερικές ώρες μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι, οι ΗΠΑ… νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και την επιλογή του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου να εγκαταλείψει σταδιακά το Αφγανιστάν, ο Υπουργός Άμυνας της υπερδύναμης… κούνησε μαντίλι στην κυβέρνηση.
Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε, μέσω Twitter, ότι ο στρατηγός Τζέιμς Μάτις θα αποσυρθεί το Φεβρουάριο, με τιμές και αναγνώριση.
Όταν όμως ο “τρελός σκύλος” δημοσιοποίησε επιστολή που εξηγεί τα πάντα, όλοι κατάλαβαν ότι, παραιτείται εξαιτίας των διαφωνιών του με τον πολιτικό προϊστάμενό του.
Πριν από λίγο καιρό, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι, σκεφτόταν να… απολύσει τον στρατηγό, τον οποίο περιέγραφε ως “Δημοκρατικό”, για τις πολιτικές πεποιθήσεις του.
Ο Τζέιμς Μάτις… τον πρόλαβε. Και έδωσε πολιτικό περιεχόμενο στην αποχώρησή του από το Πεντάγωνο.
Η Νάνσι Πελόζι άλλωστε, εν αναμονή νέα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, έσπευσε να δηλώσει πόσο την ανησυχεί η συγκεκριμένη εξέλιξη.
Και να εκθειάσει τον στρατηγό Τζέιμς Μάτις, υποστηρίζοντας ότι, ήταν ένας πατριώτης, ο οποίος προστάτευε τη Δημοκρατία.
Προφανώς… σε αντίθεση με τον Τραμπ.
Δείτε τα σχετικά tweets του Ντόναλντ Τραμπ, και την επιστολή του Τζέιμς Μάτις:
 

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος