Η (διαρκής) "ισορροπία τρόμου" ανάμεσα στη Μελάνια και την Ιβάνκα Τραμπ


 
Του Φρίξου Παλαιολόγου
 
Η ήττα των Ρεπουμπλικανών στις Ενδιάμεσες Εκλογές της προηγούμενης Τρίτης, και η απώλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαμορφώνουν εκ των πραγμάτων καινούρια δεδομένα στην πολιτική ζωή της υπερδύναμης.
Με το Κογκρέσο… διχασμένο, από τη στιγμή που το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει διατηρήσει την πλειοψηφία στη Γερουσία, οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Ντόναλντ Τραμπ για το δεύτερο μισό της θητείας του, μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020, δυσκολεύουν αφάνταστα.
Την ίδια στιγμή, η θεσμική δυνατότητα που έχει η Βουλή των Αντιπροσώπων να στέλνει… εξώδικες κλήσεις στο επιτελείο του Λευκού Οίκου, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στη Δυτική Πτέρυγα. Με αποτέλεσμα να… ανοίγουν στόματα.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα των “New York Times”, το οποίο επικαλείται πηγές… δίπλα από το Οβάλ Γραφείο, το επιτελείο των συνεργατών του Αμερικανού Προέδρου δίνει αυτά τα δυο χρόνια μια καθημερινά μάχη χαρακωμάτων, για να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στη Μελάνια και την Ιβάνκα Τραμπ.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να βοηθήσει την Πρώτη Κόρη να ανοίξει αυτόνομη πολιτική περπατησιά, χρίζοντάς την παράλληλα σύμβουλο επί θεμάτων οικονομίας, οι ψυχρές σχέσεις της με την Πρώτη Κυρία ωστόσο, έχουν οδηγήσει σε “ισορροπία τρόμου” στο Οβάλ Γραφείο.
Εν αναμονή των… επόμενων αποκαλύψεων, λοιπόν.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής