Η διαμαρτυρία των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Κατάφωρη αδικία σε βάρος των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

 

Αλαλούμ έχει προκληθεί για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του κλάδου τους, υποστηρίζουν οι ιδιώτες θεραπευτές Ειδικής Αγωγής. Τελικώς, αν και αρχικά οι θεραπευτές είχαν ενταχθεί σε όσους επρόκειτο να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα επιταγών τηλε-κατάρτισης των 600 ευρώ. Αρχικά λοιπόν, είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους στη συνέχεια όμως, αιφνιδιαστικά εξαιρέθηκαν από τη δυνατότητα είσπραξης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

 

«Μας αντιμετωπίζουν με κατάφωρα άδικο τρόπο εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και ενώ ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα το λάβουν όλοι. Οι περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μείζον ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσης. Η λειτουργία των γραφείων μας δεν έχει ανασταλεί από το κράτος. Ωστόσο, οι θεραπείες έχουν de facto διακοπεί εξαιτίας των περιορισμών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κι όλα αυτά την ώρα που το σύνολο των δομών της χώρας που αφορούν παιδιά έχουν κλείσει με κρατική απόφαση. Αυτά τα είχαμε επισημάνει εγκαίρως στα αρμόδια υπουργεία. Όμως, η κραυγή αγωνίας μας δεν εισακούστηκε», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου.

 

Παρ’ όλα αυτά και σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΠΝΠ οι ΚΑΔ των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής παραμένουν στους πληττόμενους, κάτι που σημαίνει πως ισχύει για τους θεραπευτές η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η έκπτωση 25% σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής τους. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις οι θεραπευτές είναι δικαιούχοι της μείωσης κατά 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για τον μήνα Απρίλιο.

 

«Η κυβέρνηση δηλώνει πως τον Μάιο θα λάβουν όλοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, εάν αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε συνεχιστεί. Ελπίζουμε αυτήν την φορά οι ιθύνοντες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο ευαίσθητος κλάδος της Ειδικής Αγωγής έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα», αναφέρει  ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Κώστας Ρόγκας.

 

Σε καμία περίπτωση πάντως, αυτού του είδους οι επιταγές τηλε-κατάρτισης δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον κλάδο των θεραπευτών που έχει πληγεί καίρια από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και έχει περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση.

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...