Η "γυάλινη οροφή"… ραγίζει. Η ώρα της πρώτης γυναίκας Προέδρου των ΗΠΑ, πλησιάζει


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Οι περισσότεροι την έμαθαν, όταν έκατσε… σταυροπόδι στο Οβάλ Γραφείο, δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, για να ανακοινώσει την απόφασή της να παραιτηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, από το αξίωμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.
Η Νίκι Χέιλι όμως είναι… κάτι περισσότερο. Γι’ αυτό και η φημολογία γύρω από τις κινήσεις και τις φιλοδοξίες της, εξελίχτηκε το τελευταίο διάστημα στο αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ και των social media, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Στα 46 χρόνια της, φωτογενής, πνευματώδης και δυναμική, το “αγαπημένο παιδί του Ισραήλ”, όπως την κατηγορούν οι επικριτές της, για την ένθερμη υποστήριξη του Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στον ΟΗΕ, είναι σήμερα η πιο δημοφιλής πολιτικός των Ρεπουμπλικανών… μετά τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η ίδια, μέσα στο Οβάλ Γραφείο, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020, και ότι θα στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί έκτοτε, ωστόσο, δείχνουν ότι, στην περίπτωση που πάρει την απόφαση… υπό συνθήκες, δεν θα έχει αντίπαλο από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Ποιές είναι οι… συνθήκες; Μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο και την προεδρική κούρσα, στα πρότυπα του… Ρίτσαρντ Νίξον, ή… ακόμη χειρότερα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η λεγόμενη “γυάλινη οροφή”… ραγίζει, με τη Νίκι Χέιλι να προβάλλει ως η επικρατέστερη για να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ. Εκεί δηλαδή όπου απέτυχε η Χιλαρι Κλίντον, και προτού προλάβουν να μπουν στην κούρσα η Μισέλ Ομπάμα και η Ιβάνκα Τραμπ.
Πολλές οι… υποθέσεις βέβαια. Με την πολιτική ζωή των ΗΠΑ ωστόσο, δεν πλήττεις ποτέ.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος