• 20 Ιανουαρίου, 2021

Η “ανακύκλωση” της (φθαρμένης) ομάδας Ομπάμα στην κυβέρνηση Μπάιντεν

 Η “ανακύκλωση” της (φθαρμένης) ομάδας Ομπάμα στην κυβέρνηση Μπάιντεν

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Λες και η Αμερική δεν έχει άλλους ικανούς ανθρώπους, λες και το Δημοκρατικό Κόμμα δεν μπορεί να βρει περισσότερο ενδιαφέροντα στελέχη, που να μην κουβαλούν το βάρος της φθοράς του παρελθόντος.

Οι πρώτες ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν για την κυβέρνησή του δεν περιελάμβαναν εκπλήξεις. Και φυσικά, αφορούσαν στελέχη της φθαρμένης ομάδας του Μπαράκ Ομπάμα, που επιστρέφουν στον Λευκό Οίκο… από την πλαϊνή πόρτα, τέσσερα χρόνια μετά την ήττα τους στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τόνι Μπλίνκεν αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών, ο Τζέικ Σάλιβαν Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο Τζον Κέρι ειδικός σύμβουλος για την κλιματική αλλαγή, η Αβρίλ Χέινς διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Όλοι τους με ρόλους στις κυβερνήσεις Ομπάμα ή… ακόμη χειρότερα, και σε εκείνες του Μπιλ Κλίντον, ορισμένοι από αυτούς. Είναι να απορείς τι το καινούριο προσδοκά ο Τζο Μπάιντεν ότι θα κομίσουν αυτή τη φορά.

Ευχάριστη έκπληξη η επιλογή του Αλεχάντρο Μαγιόρκας για το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Η… πρώτη φορά ενός Λατίνου, και μάλιστα γιος μεταναστών.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...