Η Αμερική αποφασίζει… Το "βαθύ κράτος" της Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές του 2020


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Λένε συνήθως ότι, λίγα πράγματα είναι τόσο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά όσο, μια ιδέα… ο καιρός της οποίας έφτασε.
Με… σκανδαλιστική χρονοκαθυστέρηση θα έλεγε κανείς, ο Τζο Μπάιντεν δείχνει να βρίσκεται αυτή τη φορά στην αφετηρία ενός περιπάτου με το πεπρωμένο.
Το 2016, κοντοστάθηκε στις σάλπιγγες της Ιστορίας, και συμβιβάστηκε με την προτροπή του Μπαράκ Ομπάμα να… κάνει χώρο για την τοξική Χίλαρι Κλίντον.
Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε και… τη ζούμε.
Το πιο επώνυμο γραφείο του πλανήτη παραδόθηκε στα χέρια του Ντόναλτ Τραμπ, και η Αμερική χάνει διαρκώς έδαφος στη μάχη για τη διατήρηση των πρωτείων της υπερδύναμης.
Στο περιθώριο της μάχης για τις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου, από την έκβαση των οποίων θα κριθεί η αλλαγή ή μη ισορροπιών στο Κογκρέσο, θα κριθεί επιπροσθέτως και το ποιοί θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση, να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει του 2020.
Η Χίλαρι… το σκέφτεται, αλλά δεν τολμά να το παραδεχθεί δημοσίως. Ο Μπέρνι Σάντερς θεωρεί ότι το δικαιούται. Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν διεκδικεί τις πιθανότητες για μια… θηλυκή εκδοχή του Μπέρνι Σάντερς. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ υποστηρίζει ότι, είναι ο μόνος που μπορεί να φλερτάρει με τους απογοητευμένους από τον Τραμπ Ρεπουμπλικανούς. Και ο Άντριου Κουόμο εμφανίζεται ως ένας… πιο σύγγχονος Μπλούμπεργκ.
Στην πραγματικότητα, ο Τζο Μπάιντεν είναι ο “ελέφαντας στο δωμάτιο”, για το Δημοκρατικό Κόμμα.
Φτάνει να αποφασίσει… να μπει στο δωμάτιο.
Και αυτή τη φορά, σε σχέση με τη χαλαρότητα του 2016, το “βαθύ κράτος” της Ουάσινγκτον φέρεται να έχει αναλάβει τη σχετική αποστολή.
Συγκεντρώνοντας χορηγίες, και επανασυσπειρώνοντας την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία που έκανε δυο φορές τον Μπαράκ Ομπάμα Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Φτάνει βεβαίως να το… αποφασίσει και ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος