Η αδιαφορία της “προοδευτικής” Αμερικής για τους άστεγους

Του Γιώργου Παπακώστα

Δημοσιογράφος

Ενώ στην Αμερική η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις σκέψεις και τις ενέργειες της σχετικά με τον κορονοϊο, μεγάλες πόλεις της χώρας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον πρόβλημα. Την ύπαρξη χιλιάδων αστέγων, οι οποίοι απειλούν να τινάξουν στον αέρα οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού της νόσου.

Λος Άντζελες, Σαν Φραντσισκο, Πόρτλαντ και Σιάτλ, εδώ και δεκαετίες αδυνατούν (κυρίως δεν θέλουν) να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους πληθυσμούς αστέγων που περιφέρονται στις πόλεις τους. Άστεγοι με προβλήματα συμπεριφοράς, ήδη φορείς ασθενειών, εθισμένοι σε ναρκωτικά ή αλκοόλ, οι οποίοι παρατημένοι εδώ και δεκαετίες από θεό και ανθρώπους, θα πρέπει τώρα να ακολουθήσουν συγκεκριμένα μοτίβα συμπεριφοράς που θα τους υποδείξουν οι αρχές. Να πλένουν τα χέρια τους, να μην κυκλοφορούν κτλ. Ανέκδοτο, που όμως δεν γελάει κανείς!

Να σημειωθεί πως στις στις συγκεκριμένες πολιτείες, οι κυβερνήτες ανήκουν στην Δημοκρατική παράταξη και η στάση τους, εδώ και χρόνια, απέναντι στους άστεγους είναι εγκληματικά αδιάφορη. Για να μην παραμυθιαζόμαστε πως ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ είναι ο κακός και οι Δημοκρατικοί είναι οι καλοί που θα σώσουν τη χώρα…