"Δεν θα είμαι υποψήφια Πρόεδρος το 2020". Η Νίκι Χέιλι πήρε… συναινετικό διαζύγιο από τον Τραμπ


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Η.. καλύτερη φίλη του Ισραήλ, δεν μένει πια εδώ.
Με τον Ντόναλντ Τραμπ στο πλευρό της, στο Οβάλ Γραφείο, η Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε και επισήμως την απόφασή της να αποχωρήσει από τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Το… κορίτσι του Τραμπ, την οποία ανέδειξε στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, πέρασε το τελευταίο διάστημα σκαμπανεβάσματα στη σχέση της μαζί του.
Και αποφάσισε τελικά να μην… ζορίζεται άλλο, με τον πιο επίσημο τρόπο, στο Οβάλ Γραφείο, μπροστά στις κάμερες των αμερικανικών ΜΜΕ.
Η Νίκι Χέιλι μάλιστα, έσπευσε να… σβήσει τη φωτιά των σεναρίων, για πιθανή υποψηψιότητά της στις προεδρικές εκλογές του 2020 απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθαρίζοντας ότι, δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως θα στηρίξει τον “μέντορά” της στη μάχη για την επανεκλογή του.
Ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η Νίκι Χέιλι θα αποχωρήσει από τα Ηνωμένα Έθνη στα τέλη του έτους, αφήνοντας ως υστεροφημία την κληρονομιά εκείνης που υπερασπίστηκε το Ισραήλ απέναντι στον αραβικό κόσμο και την Παλαιστίνη, περισσότερο από κάθε άλλον προκάτοχό της στο παρελθόν.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος