Γ. Παπακώστας: Ο σεβασμός στα ζώα… αγνοείται

Του Γιώργου Παπακώστα

Δημοσιογράφος

 

Διαβάζω πως στη πόλη Ρεν της Γαλλίας ενα αριστερό κόμμα κατεβάζει συμβολικά στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια,  μια γάτα, για να προμοτάρει τα δικαιώματα των ζώων.

Οι γείτονες Τούρκοι χρησιμοποίησαν μια γάτα επίσης, για να προβάλουν την τουρκική φιλοξενία σε διαφημιστικό σποτ για τον τουρισμό. Το φοβερό είναι πως δεν πρόκειται απλώς για ένα σποτ, γιατί στην Κωνσταντινούπολη, τα αδέσποτα όντως διάγουν βίο ζηλευτό. Όλα στειρωμένα από τον δήμο, όλα “τσιπαρισμένα”, όλα κυκλοφορούν ανέμελα και ισότιμα ανάμεσα στους περαστικούς. Δεν μιλάω για την πολιτισμένη Ευρώπη, μιλάω για την “οπισθοδρομική”, “βάρβαρη” , “απένταρη” Τουρκία!

Στην Ελλάδα βέβαια, που εκτός από τον γείτονα, δεν γουστάρουμε ούτε τα ζωντανά που περνούν από τον κήπο μας με θράσος, η χρήση φόλας θεωρείται είτε χόμπι, είτε αναγκαίο κακό. Ενώ  κάποιοι δήμοι στην Β. Ελλάδα το προχώρησαν λίγο περισσότερο και πριν λίγους μήνες μάζευαν τα αδέσποτα σκυλιά και τα πέταγαν στα βουνά για να τα φάνε οι λύκοι. Παστρικές δουλειές, να βοηθήσουμε και τις αγέλες λύκων που υποσιτίζονται…

Ας ελπίσουμε πως η ποινή φυλάκισης και προστίμου που επιβλήθηκε σε κάτοικο των Σερρών πρόσφατα, για κακοποίηση σκύλου, να έχει και συνέχεια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι…έστω των Τούρκων!