Γ. Παπακώστας: Ο κορονοϊός και οι… μανιασμένες ορδές στα σούπερ μάρκετ

Του Γιώργου Παπακώστα

Δημοσιογράφος

 

Τελικά ο κορονοϊος έφτασε στην Ελλάδα, οι προστατευτικές μάσκες σε λίγο θα κυκλοφορούν μόνο στη μαύρη αγορά και οι μανιασμένες ορδές καταναλωτών θα “ξηλώσουν” τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε χρόνο dt.

Επειδή όμως ο πανικός και σπασμωδικές κινήσεις δεν οδηγούν πουθενά, θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας μέσω της καθημερινής διατροφής μας, κάτι που είναι απλό, εύκολο και θα έχει και μακροχρόνια αποτελέσματα.

  1. Καταναλώστε χυμούς η smoothies φρούτων τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα. Ένα ποτήρι δεν είναι αρκετό, ειδικά σε περιόδους ιώσεων. Πορτοκάλια, ακτινίδια, μήλα, κατεψυγμενα μούρα, φράουλες, είναι πλούσια σε βιταμίνη c και αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν τον οργανισμό. Αν προσθέσετε και λίγο φρέσκο τζίντζερ που έχει ισχυρή δράση ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς τότε ακόμα καλύτερα. Θα είναι λίγο καυτερό, αλλά δεν πειράζει…σκοπός είναι να έχει αποτέλεσμα!
  2. Πιείτε τουλάχιστον 2 κούπες με ροφήματα βοτάνων που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό. Εχινακεα, πράσινο τσάι, γλυκόριζα, Θυμάρι, ύσσωπος, φασκόμηλο, σαμπούκος, κουρκουμάς, κανέλα…μην πάτε σε φτηνές επιλογές, γιατί τα βότανα πρέπει να είναι φρέσκα, υψηλής ποιότητας και καλά συσκευασμένα για να έχουν την επιθυμητή δράση.
  3. Φάτε λίγο σκόρδο παραπάνω. Σίγουρα δεν έχει εύκολη γεύση, αλλά οι μεγάλες ηλικίες που ανήκουν και στις ευπαθείς ομάδες, είναι πιο εξοικιωμενες με τη γεύση του και άρα δεν θα δυσκολευτούν πολύ. Το σκόρδο είναι πολύ δραστικό ενάντια σε μικρόβια και ιώσεις.
  4. Αν έχετε καλό αποχυμωτή, ένας χυμός δυναμίτης για μικρούς και μεγάλους θα ήταν: καρότο, ξυνομηλο, λεμόνι, πιπεριά Φλωρινης. Η κόκκινες πιπεριές (όχι οι καυτερές) είναι πλούσιες σε απορροφήσιμη βιταμίνη c.
  5. Εννοείται πως οι πράσινες σαλάτες και τα λαχανικά έχουν ευεργετική δράση.
  6. Πιείτε κεφίρ. Το κεφίρ είναι βασική πηγή προβιοτικων τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ισχυρού ανοσοποιητικού.
  7. Αν είστε εκτός σπιτιού πολλές ώρες, μπορείτε να καταφύγετε σε αποξηραμένα φρούτα ΧΩΡΙΣ ζάχαρη. Goji berries, αρόνια, μαύρα μούρα, σταφίδες, ιπποφαές, μύρτιλλα, κράνμπερι, βύσσινα.

Όπως βλέπετε, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι χρονοβόρο ή κοστοβόρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι προγράμμα, συνέπεια και καλή διάθεση.

Best Of

Ο Κασσελάκης φαιδροποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και την πολιτική ζωή

Τελικά, από ποιόν ήταν... βαλτός ο Στέφανος Κασσελάκης; Από...

Ο Κασσελάκης… δεν αντιλαμβάνεται (τι συμβαίνει γύρω του)

Ο τραγέλαφος στον οποίο εξελίχτηκε η θητεία του Στέφανου...

Η Δούρου παίρνει (διακριτικές) αποστάσεις και αφήνει…μόνο τον Παππά στον “τραγέλαφο” Κασσελάκη

Οι περισσότερο προσεκτικοί έχουν διαγνώσει το τελευταίο διάστημα μια......

Ποιό κανάλι θα προλάβει να… προσλάβει τον Κασσελάκη (μετά την “απόλυσή” του από τον ΣΥΡΙΖΑ);

Με τον τραγέλαφο που συνιστά η παρουσία του Στέφανου...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Κασσελάκης φαιδροποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και την πολιτική ζωή

Τελικά, από ποιόν ήταν... βαλτός ο Στέφανος Κασσελάκης; Από...

Ο Κασσελάκης… δεν αντιλαμβάνεται (τι συμβαίνει γύρω του)

Ο τραγέλαφος στον οποίο εξελίχτηκε η θητεία του Στέφανου...

Το κορίτσι που άφησε πίσω… Και η Ευρώπη που “μίκρυνε” χωρίς εκείνη

  Τα τελευταία βήματα σε μια Βουλή που έγινε το...

Η στήριξη του Ντικ Τσέινι στην Κάμαλα Χάρις ως… δώρο προς τον Ντόναλντ Τραμπ

Η στήριξη την οποία προσέφερε ο Ντικ Τσέινι στην...

Ο (“σκανδαλιάρης”) Σολτς συνεχίζει να στηρίζει τον… χορηγό της Ακροδεξιάς (στη Γερμανία και στην Ευρώπη)

Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι...

Ο Κασσελάκης φαιδροποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και την πολιτική ζωή

Τελικά, από ποιόν ήταν... βαλτός ο Στέφανος Κασσελάκης; Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή από τον Αλέξη Τσίπρα; Ο φερόμενος ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

Ο Κασσελάκης… δεν αντιλαμβάνεται (τι συμβαίνει γύρω του)

Ο τραγέλαφος στον οποίο εξελίχτηκε η θητεία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει πόσο επώδυνα μπορούν να είναι τα αποτελέσματα μιας επιπόλαιας...

Το κορίτσι που άφησε πίσω… Και η Ευρώπη που “μίκρυνε” χωρίς εκείνη

  Τα τελευταία βήματα σε μια Βουλή που έγινε το φυσικό θέρετρο της απόλυτης πολιτικής ηγεμονίας της. Το κορίτσι που μεγάλωσε στη... λάθος πλευρά του Τείχους...