Γ. Κουβαράς: Τα καλύτερα θα τα δούμε μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές


 
Γράφει ο Γιώργος Κουβαράς
Πηγή: protothema.gr
 
Η εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι βαδίζει προς μια βαριά εκλογική ήττα, γεγονός που γνωρίζουν άπαντες στο Μέγαρο Μαξίμου, ανεξάρτητα από αυτά που λένε δημόσια.

Ενώ μέχρι τώρα ουδείς διανοoύνταν να αμφιβητήσει ευθέως επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού, εσχάτως τα κρούσματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Περίπτωση συνταγματικής αναθεώρησης: Ο Σταύρος Κοντονής αμφισβητεί ευθέως την άμεση εκλογή του ΠτΔ από τον λαό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναθεώρηση του άρθρου 30, το οποίο μάλιστα δεν καταφέρνει τελικά να συγκεντρώσει 151 ψήφους. Επίσης, διαφωνεί με την άποψη Τσίπρα ότι η επόμενη Βουλή δεσμεύεται από τη σημερινή στην κατεύθυνση του περιεχομένου των αναθεωρητέων άρθρων. Η Νίνα Κασιμάτη δεν ψηφίζει ούτε τα μισά άρθρα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς αναθεώρηση, ενώ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης διαφωνεί και στο άρθρο που αφορά τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους.

Περίπτωση εμπάργκο στον ΣΚΑΪ: Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου το σπάει χωρίς να ρωτήσει κανέναν και απειλεί ότι αν της πουν τίποτα θα κάνει δικό της κόμμα. Ο Σάκης Παπαδόπουλος πηγαίνει επίσης σε εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και δηλώνει ευθέως τη διαφωνία του με το εμπάργκο, ενώ μαζί του συντάσσεται και ο Δημήτρης Σεβαστάκης.
Περίπτωση Δήμου Αθηναίων: Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης, από τους Οικολόγους, που εκπροσωπούνται και σήμερα στην κυβέρνηση από τον Γιώργο Δημαρά, μπαίνει σφήνα στην επίσημη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων με τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Οτι όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες και όλοι γνωρίζουν ότι επίκειται δεινή εκλογική ήττα, αρχίζουν τα όργανα… Οι πιο ευπρεπείς διαχωρίζουν τη θέση τους, οι πιο ανασφαλείς επιδιώκουν πολιτικά deals για τη διάσωσή τους και όσοι ξέρουν ότι τα έχουν χάσει όλα είναι έτοιμοι να το κάνουν… Κούγκι.
Αυτά που αρχίζουμε να βλέπουμε προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σκηνές από το έργο που θα δούμε προσεχώς, μετά τις εκλογές. Τότε, μετά την ήττα, θα δούμε τα καλύτερα. Υπομονή!

Best Of

Οι «πανελίστες» που φλερτάρουν με τις εκλογικές λίστες

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και μια δικηγόρος...

Οι αποκαλύψεις Σταϊκούρα σε Σιωμόπουλο-Γκαντώνα για τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήταν καλεσμένος...

Χατζηδάκης: Να γίνει η Ελλάδα η θετική έκπληξη

Την ανάγκη να ενστερνιστούμε τις σύγχρονες εξελίξεις στην αγορά...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα...

Οι Αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν για τις αμβλώσεις, αλλά για την… τσέπη τους

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Όπως συμβαίνει σε κάθε... κανονική κοινωνία στον...

Η αποκάλυψη της “Real News” για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Του Μανώλη Κομνηνού   Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει η "Real...

«Δεύτερες σκέψεις» για την υποψηφιότητα Καμπουράκη

Του Μανώλη Κομνηνού   Η μέχρι πρότινος βέβαιη υποψηφιότητα του Δημήτρη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς να συζητάς για τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, όταν δεν περιλαμβάνονται σε αυτές η Κίνα...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών για να προβλέψει ότι η Αλεξάντρια Οκάζιο-Ορτέζ θα...

Οι Αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν για τις αμβλώσεις, αλλά για την… τσέπη τους

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Όπως συμβαίνει σε κάθε... κανονική κοινωνία στον πλανήτη, η ψυχολογία των πολιτών δεν συνιστά ευθεία γραμμή. Επηρεάζεται από τη συγκυρία. Το ίδιο...