Β. Αδαμόπουλος: Αν δεν συνεννοηθούμε, τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού σχολίασε με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Βασίλης Αδαμόπουλος.

Ο καλός δημοσιογράφος σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

“Η προσπάθεια μιας δράκας ακροδεξιών να επιβάλουν την ατζέντα τους καταλύοντας τις τελευταίες μέρες τη δημοκρατική νομιμότητα σε Χίο και Μυτιλήνη, όχι μόνο δεν καλύπτει την τεράστια αστοχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, αλλά αντίθετα την προσδιορίζει με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και την πολλαπλασιάζει.

Η απουσία λύσης δεν διαιωνίζει μόνο το πρόβλημα που έχει γονατίσει τα νησιά αλλά ταυτόχρονα νεκρανασταίνει πολιτικά φαντάσματα. Σε μια συντεταγμένη Δημοκρατική Πολιτεία είναι αδιανόητο να συζητάμε αν οι αστυνομικοί αποτελούν ή όχι …στρατό κατοχής ή αν οφείλουν να παίρνουν άδεια από οποιονδήποτε για να μετακινηθούν και να εφαρμόσουν το νόμο πλην των ανώτερων τους.

Οι πυροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών και οι βιαιοπραγίες εναντίον τους, μέσα στα δωμάτια όπου διαμένουν, είναι ενέργειες που υπερβαίνουν κάθε όριο δημοκρατικής αντοχής και οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να σκανδαλίζεται η κυβέρνηση με τα …τρικάκια του «Ρουβίκωνα» και ταυτόχρονα να επιχειρεί να υποβαθμίσει τέτοιου είδους περιστατικά.

Να … αποσύρει στο όνομα της εξομάλυνσης της κατάστασης τους αστυνομικούς μια μέρα αφού τους έστειλε εκεί δίνοντας το σύνθημα σε ομοϊδετατες των «παλικαριών» να πράξουν τα ανάλογα και αλλού. Αδιανόητο είναι επίσης να πολιτεύονται οι κάθε λογής τοπικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι στο πνεύμα … «Μουτζούρη».

Παρένθεση. Για να κάνω κι εγώ την αυτοκριτική μου πρέπει να ομολογήσω ότι δεν τον είχα ζυγίσει σωστά τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είχα μιλήσει αρκετές φορές μαζί του στο ραδιοφωνικό αέρα και εκτός. Ούτε που μπορούσα να φανταστώ μέχρι που φτάνει η χυδαιότητα του. Κλείνει η παρένθεση. Κάθε μέρα λέω στην εκπομπή ότι η ψυχή μου είναι δίπλα στους νησιώτες που υποφέρουν. Όποιος θεωρεί ρατσιστές συλλήβδην όλους τους Μυτιληνιούς, τους Χιώτες και τους Σαμιώτες να πάει να ζήσει μαζί τους μια εβδομάδα. Θα τους θεωρήσει αρνιά του Θεού.

Πρέπει όμως και οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν τι θέλουν και γιατί το θέλουν. Τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν και αυτό δεν σηκώνει συζήτηση. Από την άλλη η φάμπρικα του μεταναστευτικού άνοιξε …δουλίτσες για αρκετό κόσμο. Δεν γίνεται όμως το θέμα να λυθεί όσο οι ΜΚΟ αλωνίζουν ανεξέλεγκτες και όσο δεν δημιουργούνται τα κλειστά κέντρα.

Με όποιον και να μιλήσεις σε αυτή τη χώρα που να έχει ασχοληθεί από θέση ευθύνης με το προσφυγικό θα το παραδεχτεί. Ας οργανωθούμε λοιπόν γενικώς και ας επιχειρήσουμε να συνεννοηθούμε. Γιατί αλλιώς τα χειρότερα είναι απλώς μπροστά. Και η Ιστορία τιμωρεί.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Οι… θιασάρχες (επιθεώρησης) που βρήκαν (σκληρό) ανταγωνισμό (με τον Κασσελάκη)

Ανορθογραφίες Έχετε μήνυμα Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στον περίπου έναν χρόνο...

Οι… χειροκροτητές του «ηγεμόνα» Κασσελάκη

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Άρης Ραβανός: Θα βρεθούμε μπροστά σε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα" Διαβάσαμε πριν λίγες...

Μανώλης Κοττάκης: Ο ελληνικός δημόσιος βίος θα περιπέσει σε δίνη διάρκειας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Η κυβέρνηση «τιμωρεί» την Εκκλησία για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...
Avatar

Άρης Ραβανός: Θα βρεθούμε μπροστά σε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα" Διαβάσαμε πριν λίγες ώρες από ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη ότι με τις κατάλληλες ενέργειες του γραφείου του ανεστάλη προσωρινά πλειστηριασμός του σπιτιού...

Μανώλης Κοττάκης: Ο ελληνικός δημόσιος βίος θα περιπέσει σε δίνη διάρκειας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και μία...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media: Στη συνάντηση με τον Γιώργη Μαρινάκη, Δήμαρχο Ρεθύμνου, Πρόεδρο...