• 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Β. Αδαμόπουλος: Αν δεν συνεννοηθούμε, τα χειρότερα είναι μπροστά μας

 Β. Αδαμόπουλος: Αν δεν συνεννοηθούμε, τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Τις δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού σχολίασε με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Βασίλης Αδαμόπουλος.

Ο καλός δημοσιογράφος σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

“Η προσπάθεια μιας δράκας ακροδεξιών να επιβάλουν την ατζέντα τους καταλύοντας τις τελευταίες μέρες τη δημοκρατική νομιμότητα σε Χίο και Μυτιλήνη, όχι μόνο δεν καλύπτει την τεράστια αστοχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, αλλά αντίθετα την προσδιορίζει με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και την πολλαπλασιάζει.

Η απουσία λύσης δεν διαιωνίζει μόνο το πρόβλημα που έχει γονατίσει τα νησιά αλλά ταυτόχρονα νεκρανασταίνει πολιτικά φαντάσματα. Σε μια συντεταγμένη Δημοκρατική Πολιτεία είναι αδιανόητο να συζητάμε αν οι αστυνομικοί αποτελούν ή όχι …στρατό κατοχής ή αν οφείλουν να παίρνουν άδεια από οποιονδήποτε για να μετακινηθούν και να εφαρμόσουν το νόμο πλην των ανώτερων τους.

Οι πυροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών και οι βιαιοπραγίες εναντίον τους, μέσα στα δωμάτια όπου διαμένουν, είναι ενέργειες που υπερβαίνουν κάθε όριο δημοκρατικής αντοχής και οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να σκανδαλίζεται η κυβέρνηση με τα …τρικάκια του «Ρουβίκωνα» και ταυτόχρονα να επιχειρεί να υποβαθμίσει τέτοιου είδους περιστατικά.

Να … αποσύρει στο όνομα της εξομάλυνσης της κατάστασης τους αστυνομικούς μια μέρα αφού τους έστειλε εκεί δίνοντας το σύνθημα σε ομοϊδετατες των «παλικαριών» να πράξουν τα ανάλογα και αλλού. Αδιανόητο είναι επίσης να πολιτεύονται οι κάθε λογής τοπικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι στο πνεύμα … «Μουτζούρη».

Παρένθεση. Για να κάνω κι εγώ την αυτοκριτική μου πρέπει να ομολογήσω ότι δεν τον είχα ζυγίσει σωστά τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είχα μιλήσει αρκετές φορές μαζί του στο ραδιοφωνικό αέρα και εκτός. Ούτε που μπορούσα να φανταστώ μέχρι που φτάνει η χυδαιότητα του. Κλείνει η παρένθεση. Κάθε μέρα λέω στην εκπομπή ότι η ψυχή μου είναι δίπλα στους νησιώτες που υποφέρουν. Όποιος θεωρεί ρατσιστές συλλήβδην όλους τους Μυτιληνιούς, τους Χιώτες και τους Σαμιώτες να πάει να ζήσει μαζί τους μια εβδομάδα. Θα τους θεωρήσει αρνιά του Θεού.

Πρέπει όμως και οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν τι θέλουν και γιατί το θέλουν. Τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν και αυτό δεν σηκώνει συζήτηση. Από την άλλη η φάμπρικα του μεταναστευτικού άνοιξε …δουλίτσες για αρκετό κόσμο. Δεν γίνεται όμως το θέμα να λυθεί όσο οι ΜΚΟ αλωνίζουν ανεξέλεγκτες και όσο δεν δημιουργούνται τα κλειστά κέντρα.

Με όποιον και να μιλήσεις σε αυτή τη χώρα που να έχει ασχοληθεί από θέση ευθύνης με το προσφυγικό θα το παραδεχτεί. Ας οργανωθούμε λοιπόν γενικώς και ας επιχειρήσουμε να συνεννοηθούμε. Γιατί αλλιώς τα χειρότερα είναι απλώς μπροστά. Και η Ιστορία τιμωρεί.

Μανώλης Κομνηνός

Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε Ακόμα...