• 14 Ιουλίου, 2020

Αυτιάς: Τα δικαστήρια πρέπει να προστατεύουν τον πολίτη


 
 
Πηγή: tinealarissa.gr
 
Στη Λάρισα βρέθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς για να συντονίσει την ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) με θέμα «Προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Προοπτικές επίλυσής τους (Αναδρομικά, συνταξιοδοτικό, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη)».
Σε δηλώσεις του ο γνωστός δημοσιογράφος για τα αναδρομικά των στρατιωτικών ανέφερε ότι «μαθαίνω ότι 1η Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η καταβολή των αναδρομικών, θα δούμε με ποιο τρόπο, αν θα δοθούν έως 31/12/2016 έως 31/12/2018. Είναι χρήματα τα οποία δικαιούνται, δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας».
Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο κ. Αυτιάς τόνισε «όλα αλλάζουν, η αντιπολίτευση υπόσχεται ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι ένας νόμος, ο οποίος έχει προβλήματα, 27 φορές τον άλλαξαν άρα οδεύει προς το τέλος του. Υπομονή και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».
Παράλληλα ο κ.Γιώργος Αυτιάς σχολίασε και το θέμα των συνταξιούχων λέγοντας ότι «οι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά, δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, αυτό σημαίνει ότι θα περιμένουμε και από το υπουργείο Εργασίας να δούμε τι θα πει. Είναι χρήματα, τα οποία τους άρπαξαν τα τρία μνημόνια, το πράσινο, το μπλε και το κόκκινο, είναι χρήματα, τα οποία πρέπει να πάρουν και περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα ποια θα είναι αυτή η διαδικασία. Υπάρχει ένα πρόβλημα, λέει το υπ. Οικονομικών ότι είναι 1,9 δις, ναι αλλά τόσα χρήματα έχασαν στα μνημόνια, πρέπει να τα πάρουν πίσω».
Σε ότι αφορά τα αναδρομικά για τον 13ο και 14ο μισθό ο κ. Αυτιάς δήλωσε πως «Η ΑΔΕΔΥ, έφαγε πόρτα από το Υπ. Οικονομικών, μας το είπε το πρωί ο κ. Σαββόπουλος. Είμαστε μπροστά σε μια χιονοστιβάδα αποφάσεων δικαστικών. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, γι’ αυτό έχουμε τα δικαστήρια για να προστατεύουν τον πολίτη».

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...