Από πότε έχει η ΕΡΤ την πολυτέλεια να… πετάει από το τρένο τον Πάνο Χαρίτο;

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται όλο και πιο απειλητικά το τελευταίο διάστημα πάνω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, φαίνεται ότι έχουν αποσυντονίσει τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για ριζικές αλλαγές, λόγω της απογοήτευσης που έχει προκαλέσει η σημερινή πραγματικότητα της ΕΡΤ, έχουν πάει πίσω, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στο ενδιάμεσο ωστόσο προστίθενται…. επεισόδια.

Πλέον πρόσφατο, το κόψιμο της εκπομπής του Πάνου Χαρίτου, που ο ίδιος ο καλός δημοσιογράφος ανακοίνωσε, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Πάνος Χαρίτος, με σημαντική διαδρομή αξιοπρέπειας και ήθους αλλά και αξιοπιστίας αναφορικά με τη δουλειά του, ήταν από τις φωνές που έδιναν κύρος στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ. Ένας ενημερωτικός τομέας που, ειδικά τους τελευταίους μήνες, δοκιμάζεται, με χαμηλές πτήσεις τηλεθέασης και χωρίς να έχει καταφέρει να ανακτήσει μια στοιχειώδη παρεμβατικότητα, μετά τα δύσκολα χρόνια του “μαύρου” της εποχής Σαμαρά-Βενιζέλου και των αστοχιών και… επικών γκαφών που ακολούθησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Στο Ραδιομέγαρο το τελευταίο διάστημα η γκρίνια έχει ενταθεί, καθώς η σημερινή διοίκηση επέλεξε να επενδύσει σε “μεταγραφές”, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ το “γηγενές” ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, στην πλειοψηφία του.

Δεν είναι τυχαίο ότι, η μοναδική ενημερωτική εκπομπή η οποία φτάνει σε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης, είναι εκείνη των Γιάννη Σκάλκου και Κώστα Λασκαράτου, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, δηλαδή δυο δημοσιογράφων από τον πυρήνα του έμψυχου δυναμικού της ΕΡΤ.

Και όλα αυτά, την ώρα που, ακόμη και στα social media, στελέχη της ΕΡΤ προμοτάρουν τον… ψυχαγωγικό τομέα της δημόσιας τηλεόρασης, με εκπομπές και ταινίες. Κάτι που κάθε άλλο παρά απαρατήρητο έχει περάσει από την πολιτική ηγεσία.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι, αν μια ΕΡΤ που δεν κατάφερε εδώ και πολλά χρόνια να σταθεί στα πόδια της, και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών, έχει την πολυτέλεια να… πετάει από το τρένο δημοσιογράφους σαν τον Πάνο Χαρίτο.

Best Of

Σε ποιόν χρεώνει ο Μητσοτάκης το «κάζο Μενέντεζ»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Οι δραματικές εξελίξεις γύρω...

Το (άχαστο) δίδυμο Κασσελάκη-Πολάκη… έβγαλε (και πάλι) από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση

Όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τη διαγραφή του...

Ό, τι λάμπει… δεν είναι χρυσός, κ. Γεραπετρίτη

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider   Γιώργος Γεραπετρίτης Έχετε μήνυμα Πηγή: One Voice     Οι ράβδοι...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Ελπιδοφόρος «παίκτης» στην επόμενη ηγεσία της Αμερικής

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...

Η… απολογία Ομπάμα για την καθυστερημένη στήριξη προς την Κάμαλα Χάρις

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο...

Σε ποιόν χρεώνει ο Μητσοτάκης το «κάζο Μενέντεζ»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Οι δραματικές εξελίξεις γύρω...

Ο… τρόμος του Ομπάμα για τον κίνδυνο “μεγάλης γκάφας” της Κάμαλα Χάρις στο debate με τον Τραμπ

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει διατηρήσει προσεκτικές αποστάσεις ασφαλείας από...

Το συγκινητικό τέλος της… συμβίωσης Χουδαλάκη-Καλαμαράκη στον Real Fm

Με εμφανή συγκίνηση, ο Γιώργος Χουδαλάκης και ο Ιωσήφ...
Νίκος Φυλάγγελος
Νίκος Φυλάγγελος
Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Ο Ελπιδοφόρος «παίκτης» στην επόμενη ηγεσία της Αμερικής

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου, όταν… αδειάζει)  Πηγή: One Voice Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος παραδοσιακά «ευλόγησε» την έναρξη των...

Η… απολογία Ομπάμα για την καθυστερημένη στήριξη προς την Κάμαλα Χάρις

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Μπαράκ Ομπάμα... αγκάλιασε την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία των ΗΠΑ, και επιχείρησε...

Σε ποιόν χρεώνει ο Μητσοτάκης το «κάζο Μενέντεζ»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Οι δραματικές εξελίξεις γύρω από το πρόσωπο του Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τη σοκαριστική καταδίκη του βετεράνου Γερουσιαστή, ο οποίος...