Απολαυστικός… Ο Τραμπ άλλαξε την ατζέντα. Από τις εκλογές, στην… Κριμαία


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Απλά απολαυστικός, όπως δηλαδή το συνηθίζει. Για να επιβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, ότι… διασκεδάζει την παρουσία του στο Οβάλ Γραφείο, και την αναστάτωση που προκαλεί στην κανονικότητα των συστημικών ΜΜΕ. Και γενικά… του συστήματος.
Ποιός; Αυτός, που αποτελεί σαρξ εκ της σαρκός της συστημικής Ουάσινγκτον.
Μερικές ώρες μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των Ενδιάμεσων Εκλογών, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε όρθιος στο πόντιουμ του Ανατολικού Δωματίου του Λευκού Οίκου, για να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Μάλλον, για να… ορίσει και πάλι ο ίδιος την ατζέντα, μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον της συζήτησης, και διαμορφώνοντας το δικό του, καινούριο μήνυμα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε σε… παράσταση τη συνέντευξη Τύπου, ειρωνεύτηκε δημοσιογράφο από την Ιαπωνία, για τους εμπορικούς δασμούς που έχει επιβάλλει η Αμερική στη χώρα του, τα έβαλε, όπως αναμενόταν, με τον ανταποκριτή του CNN, εμφανίστηκε έτοιμος να… ενώσει Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς, μετά την απώλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποστήριξε ότι, οι Αμερικανοί ενέκριναν την πολιτική του, επειδή δεν έχασε τη Γερουσία, και, ως… κεράσακι, κατηγόρησε για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία τον Μπαράκ Ομπάμα.
Όταν του επισημάνθηκε ότι, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο ηγέτης που δρομολόγησε την… αλλαγή συνόρων, η απάντηση του Τραμπ ήταν αφοπλιστική: “Ναι, αλλά… του το επέτρεψε ο Ομπάμα”.
Κάπου εκεί, η συζήτηση για το αποτέλεσμα των Ενδιάμεσων Εκλογών, τελείωσε.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος