• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Αν ο Τσίπρας σχεδίαζε πρόωρες (βουλευτικές) εκλογές για τον Μάιο, θα… έβλεπε τον Ζάεφ (τον Απρίλιο);


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Ορισμένες φορές, είναι να απορείς με την πολιτική και δημοσιογραφική αφέλεια, έστω κι αν τέτοιου είδους κοινωνικό-ψυχολογικά συμπτώματα εξηγούνται επαρκώς στη βάση προσωπικών επιθυμιών και… απωθημένων.
Η μεγάλη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά το πότε θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αν δηλαδή θα… αυτοπυροβοληθεί με πολλαπλές κάλπες τον Μάιο, ή θα επιχειρήσει την εκλογική ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ορίζοντα μερικών ακόμη μηνών, μέχρι τον Οκτώβριο.
Περί… ορέξεως και εκτιμήσεων, μπορούν να ειπωθούν πολλά. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες αντικειμενικές παράμετροι, που δύσκολα μπορεί να προσπεράσει κανείς.
Για παράδειγμα, η φόρτιση την οποία έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία το Σκοπιανό. Δεν είναι εύλογο να επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας να στήσει κάλπες, όσο πιο μακριά από τη συγκεκριμένη συγκυρία, εξαντλώντας τις πιθανότητες να διαφοροποιηθεί, έστω και οριακά το εις βάρος του κλίμα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών;
Προφανώς. Επομένως, θα σχεδίαζε πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τον Μάιο, και έναν μήνα πριν, τον Απρίλιο, θα διατηρούσε ο ίδιος στο προσκήνιο το Σκοπιανό, που τον πλήττει, με επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια και συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ;

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...