Αγγελική Νάκου: Το Mega βγαίνει μονάχα από το τηλεκοντρόλ. Όχι από τις αναμνήσεις…


 
Της Αγγελικής Νάκου
Δημοσιογράφος
 
Οι μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι στον χώρο της δημοσιογραφίας, συνηθίζουν σε συζητήσεις να τέμνουν κάθετα την τηλεοπτική ιστορία, σε π.Μ και μ.Μ.
“Μ”, όπως… Mega. Το Μεγάλο Κανάλι, που οδηγήθηκε σήμερα στο τέλος της διαδρομής του, όχι επειδή έτσι αποφάσισαν οι τηλεθεατές, που σε συνθήκες δημοκρατικών επιλογών, πρέπει να είναι οι τελικές κριτές, αλλά επειδή σε αυτό το τέλος το οδήγησαν κάποιοι άλλοι.
“Άλλοι”, όπως… πολιτικοί, επιχειρηματίες, συμφέροντα, ανταγωνισμοί. Με τη Δικαιοσύνη να επικυρώνει, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, μια “εκτέλεση” που είχε προαναγγελθεί.
Το Mega, ακόμη και σε στιγμές που ξεπερνούσε τον αμιγώς δημοσιογραφικό και ενημερωτικό ρόλο του, ήταν το κανάλι που έγραψε την Ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης.
Πάνω από όλα, ήταν οι άνθρωποί του. Από τους πλέον επώνυμους, αρκετοί από τους οποίους το ξέχασαν πολύ γρήγορα, μέχρι εκείνους τους συντελεστές, το όνομα των οποίων έπρεπε να έχεις την υπομονή να το διαβάσεις στις τελευταίες γραμμές των τίτλων τέλους μιας εκπομπής ή ενός δελτίου ειδήσεων.
Στο τηλεκοντρόλ, η συνήθεια στα περισσότερα σπίτια ήταν, στις πρώτες θέσεις τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, και μετά το Mega.
Μόνο από εκεί μπορεί να βγει το Mega. Από το τηλεκοντρόλ. Όχι από τις αναμνήσεις όλων. Ούτε και από την καρδιά αρκετών.