• 26 Ιανουαρίου, 2021

Αγαπητή “Ποκαχόντας”… ήρθε η ώρα για τη μεγάλη απόφαση

 Αγαπητή “Ποκαχόντας”… ήρθε η ώρα για τη μεγάλη απόφαση

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Εμείς οι γυναίκες είμαστε για τα δύσκολα. Γενικώς, αλλά και περισσότερο συγκεκριμένα για τις δύσκολες αποφάσεις. Αυτή η δύσκολη στιγμή της δύσκολης απόφασης έφτασε για την Ελίζαμπεθ Ουόρεν. Και η Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης δεν μπορεί να αναβάλλει άλλο το ραντεβού με τον καθρέφτη.

Μετά την πανωλεθρία της Αϊόβα, η πανωλεθρία του Νιού Χαμσάιρ. Περισσότερο επώδυνη. Γιατί ένας άλλος… λαϊκιστής, ο Μπέρνι Σάντερς, σάρωσε. Και γιατί μια άλλη γυναίκα, η Έιμι Κλομπουσάρ τα πήγε περίφημα.

Η εκπρόσωπος της Πολιτείας που χάρισε στην Αμερική τη δυναστεία των Κένεντι δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό… “Ποκαχόντας”, που προ ετών της κόλλησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρακτικά, δεν κατάφερε ποτέ να συνθέσει ένα πειστικό επιχείρημα για να συναρπάσει και να κινητοποιήσει τη “σιωπηλή πλειοψηφία” της αμερικανικής κοινωνίας.

Η ίδια επιμένει ότι… δεν πάει πουθενά. Ότι θα συνεχίσει τη μάχη. Πεισματάρα είναι, απολύτως λογικό. Θα μπορούσε ωστόσο να συνεχίσει τη μάχη… αποχωρώντας εγκαίρως από την κούρσα. Και ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια των Δημοκρατικών να διαμορφώσουν “μαύρο τείχος” για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ώστε να τον παρκάρουν στην Ιστορία ως Πρόεδρο μιας θητείας…

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...