Άδωνις: Να μην διανοηθεί κανείς να παίξει με το Σύνταγμα της χώρας


 
Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους, κ. Χρήστο Κούτρα και κ. Γιάννη Ντσούνο, σχολίασε τις πληροφορίες περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για πέντε πρώην Υπουργούς Υγείας, λέγοντας:

  • «Δεν πρόκειται να γίνει καμία Προανακριτική για την Υγεία γιατί δεν βρέθηκε τίποτα και για κανέναν. Θα βρίσουν, θα συκοφαντήσουν, θα πουν ότι στέλνουν την υπόθεση στον Εισαγγελέα, αλλά στο τέλος Προανακριτική δεν θα γίνει. Είναι το μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ».
  • «Αν κάποιος πιάστηκε με λεφτά από τη Novartis, πήρε καθεστώς προστασίας, άρχισε να μιλάει και έχει συμφωνήσει ότι θα κατηγορήσει τα πρόσωπα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην του ασκήσουν δίωξη, τότε έχει παραβιαστεί η νομοθεσία. Αν έχει πάρει καθεστώς προστασίας ενώ είναι εμπλεκόμενος, τότε όλες του οι καταγγελίες είναι ως μη γενόμενες».
  • «Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος έχει προστασία. Αν του είπαν “πες αυτά για τον κ. Σαμαρά, τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Γεωργιάδη και θα γλιτώσεις τη φυλακή”, φυσικά και θα πει αυτά που του είπαν. Εκείνος δηλαδή μπορεί να λέει ό,τι θέλει και εμείς να είμαστε απροστάτευτοι και να δεχόμαστε τη σπίλωση. Η δική μου προστασία έναντι ενός συκοφάντη ποια είναι;».
  • «Έχω έμφυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές. Δεν πιστεύω ότι εισαγγελείς και δικαστές γίνονται όργανα του κ. Τσίπρα, του κ. Τζανακόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου».
  • «Αν έχουν βρει χρήματα σε πολιτικό που δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει και που συνδέονται με τη Novartis, τότε ασφαλώς η κ. Τουλουπάκη πρέπει να ασκήσει δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εάν δεν έχουν βρει χρήματα σε πολιτικούς, τότε η κ. Τουλουπάκη υποχρεούται να βάλει την υπόθεση στο αρχείο».
  • «Αν με καλέσουν ως ύποπτο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος γιατί μου βρήκαν χρήματα, να πάω στον Κορυδαλλό κατευθείαν. Είμαι άφραγκος και αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει».
  • «Μη διανοηθεί κανείς να παίξει με το σύνταγμα της χώρας, να παραβιάσει τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και να χρησιμοποιήσει εισαγγελικές αρχές για να κάνει πολιτικά παιχνίδια. Τότε αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος».
Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι