Άδωνις Γεωργιάδης: Το τέλος του λαϊκισμού αποτελεί το στοίχημα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη


 
Γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή: capital.gr
 
Λίγο πριν την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, το 2015, είχαμε την ατυχία να δοκιμάσουμε ως χώρα το φαινόμενο Τσίπρας – Καμμένος. Είχε προηγηθεί η καταψήφιση του μοναδικού υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, η παραβίαση του πνεύματος του Συντάγματος και μια σταλινικού τύπου προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Στον πυρήνα της εκστρατείας βρέθηκε η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων ως “Γερμανοτσολιάδων” και “Τρόικα Εσωτερικού” και υποσχέσεις ότι θα σκίζονταν τα Μνημόνια και οι αγορές θα χόρευαν πεντοζάλη.
Η χώρα βρέθηκε στα χέρια ενός προέδρου 15μελούς, διοργανωτή καταλήψεων και μαθητικών πορειών, αλλά και ενός πολιτικού αρχηγού που πίστευε ότι μας ψεκάζουν. Η δε οικονομία παραδόθηκε στον παροξυσμό ενός νάρκισσου ακαδημαϊκού, που στοίχισε στη χώρα λίγο πολύ 200 δισ. ευρώ.
Το τέλος του 2014, η Ελλάδα σημείωνε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν ανάπτυξη μέχρι και 3% για τα χρόνια που θα ακολουθούσαν. Ο λαϊκισμός όμως που κυριάρχησε στις εκλογές του 2015 έφερε ύφεση 2% και απώλεια ανάπτυξης 10% συνολικά, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά σημειώθηκε απομείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων.
Σήμερα, η παραπαίουσα κυβέρνηση μας αφήνει επιπλέον κληρονομιά μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια, πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ και καθεστώς αυξημένης εποπτείας που θα διαρκέσει για δεκαετίες.
Η μεγάλη, λοιπόν, πρόκληση για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, δεν είναι μόνο οι αριθμοί και οι δείκτες. Πάνω από όλα είναι η αλλαγή πολιτικής κουλτούρας. Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά και εξακολουθεί να υποφέρει από τις λαϊκίστικες αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80, τις οποίες επανέφερε το δίδυμο Τσίπρας – Καμμένος προκειμένου να κάνει κατάληψη στην εξουσία.
Όσα μέτρα και αν ληφθούν, όσες πολιτικές και αν ψηφισθούν, αν δεν κατανοήσουμε ότι τα πειράματα λαϊκισμού μας γυρίζουν τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε “άσπρη μέρα” σε αυτή τη χώρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για άλλη μία ημέρα χαμένη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην εξουσία.
Το τέλος του λαϊκισμού αποτελεί το στοίχημα της Ν.Δ. και προσωπικά του Προέδρου της, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ρεαλισμός και η επιστροφή στην πραγματική δημοκρατία θα επαναφέρει την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, θα μειώσει τη διαφθορά και θα αναβαθμίσει γενικά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στο κράτος. Μόνο τότε η χώρα θα βγει πραγματικά από τα Μνημόνια. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα…
 

Best Of

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βολευόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα απέναντί του είναι το ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στη Χίο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος...

Τσίπρας: Είμαστε η μόνη εναλλακτική στην παντοδυναμία Μητσοτάκη

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα,...

Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από εκεί πάνω όπου βρίσκεται, σήμερα θα χαμογελά

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο...

Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου θα γιορτάσουμε μια ακόμα μεγαλύτερη νίκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

  Τυχερός παίκτης στην Πτολεμαΐδα κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ...

Οι δυο πόλοι εξουσίας της επόμενης ημέρας

Το σχετικό διαμορφώνεται... διακριτικά μετά τις εκλογές της 21ης...

Το “νέο Κάμελοτ” ως αντίβαρο στον Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τα αμερικανικά ΜΜΕ, και κυρίως τα social...

Πότε δεν ήταν η Γερμανία… συμπλήρωμα του “βαθέως κράτους” των ΗΠΑ;

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η φωτογραφία από τα πρόσφατα, 100α γενέθλια...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Η δεύτερη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος       Η κάλπη της 21ης Μαΐου ανέδειξε,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

  Τυχερός παίκτης στην Πτολεμαΐδα κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΕΦΤΑΤΥΧΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ» Κέρδη άνω των 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα....

Οι δυο πόλοι εξουσίας της επόμενης ημέρας

Το σχετικό διαμορφώνεται... διακριτικά μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου, και σταδιακά εμπεδώνεται στην ελληνική κοινωνία. Μένει να αποδειχθεί στην κάλπη της 25ης Ιουνίου...

Το “νέο Κάμελοτ” ως αντίβαρο στον Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τα αμερικανικά ΜΜΕ, και κυρίως τα social media, δίνουν με συνέπεια τη μάχη των αναμνήσεων. Ο Ρον και η Κέισι ΝτεΣάντις, μαζί με...