Χαρίτσης: Πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τη μεσαία τάξη

«Πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τη μεσαία τάξη και να ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα της πληθωριστικής κρίσης» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον «ΣΚΑΙ 100.3».

«Η φοροαπαλλαγή για γονική παροχή 800.000 ευρώ κατά άτομο και ο φόρος στα μερίσματα 5% ευνοούν την μεσαία τάξη; ‘Η τα πολύ υψηλά εισοδήματα;» διερωτήθηκε ο κ. Χαρίτσης. Και πρόσθεσε: «Αυτό που χρειάζεται είναι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Εδώ και μήνες έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη σε όλη την Ευρώπη και το Σούπερ – Μάρκετ έχει γίνει εφιάλτης για τα περισσότερα νοικοκυριά».

«Τα τελευταία χρόνια μεγάλα κομμάτια της μεσαίας τάξης έχουν δει το διαθέσιμο εισόδημα τους να κατακρημνίζεται. Παράλληλα δεν έχουν πρόσβαση ούτε στον τραπεζικό δανεισμό αλλά ούτε και μια ουσιαστική πρόταση διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους από την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. Και υπογράμμισε: «Η Eurostat δείχνει ότι είμαστε μία από τις 4 μόλις χώρες στην ΕΕ των 27 με αύξηση των νοικοκυριών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας την τελευταία 3ετία. Ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας είναι το 3ο χαμηλότερο στην Ευρώπη των 27».

«Χρειαζόμαστε μια πολιτική που θα βάζει το ζήτημα της δικαιοσύνης στην κατανομή των φορολογικών βαρών και του παραγόμενου πλούτου» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, «Δεν είναι δυνατόν τα πρώτα 500 εκατ. των χαμηλότοκων δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης να πηγαίνουν σε 13 μόλις επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο».

«Στην ΔΕΘ δεσμευθήκαμε για την καθιέρωση ενιαίου αφορολόγητου, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού. Θα παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας για την φορολογική πολιτική, με όρους προστασίας της κοινωνίας» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Best Of

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Μητσοτάκης: Να επιμένουμε πολύ στον προγραμματικό μας λόγο

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς...

Να εξηγήσει ο Μαραντζίδης στον Τσίπρα ότι πρέπει να… μετακομίσει στο ΠΑΣΟΚ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η είδηση της αξιοποίησης του Νίκου Μαραντζίδη...

Ιωάννα Δρέττα: Ο ελληνικός τουρισμός έχει πολλές ευκαιρίες μπροστά του

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τις πρώτες σκέψεις της για το χαρτοφυλάκιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Υπαγορεύοντας στην Ιστορία… τι θα γράψει για σένα

Του Κυριάκου Βελισσάριου Το σχετικό δικαίωμα το κέρδισε... χωρίς βοήθεια....

Πώς… κατάφερε η Αμερική (του Μπάιντεν) να “χάσει” την Τουρκία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η πανηγυρική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην...

Λευτέρης Κουσούλης: Ο “αντι- ΣΥΡΙΖΑ” αγώνας δεν ανήκει σε πρόσωπα ή κόμματα

Του Μανώλη Κομνηνού   Στο περιεχόμενο και την ουσία του "αντι-ΣΥΡΙΖΑ"...

Αναγράφω σοι η Πόλις σου…

  Η στιγμή που πάγωσε τον χρόνο. Η 29η Μαϊου (1453)...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι διαθέτει προχωρημένη αίσθηση του... χιούμορ. Με φόντο το αποτέλεσμα των εκλογών της...

Υπαγορεύοντας στην Ιστορία… τι θα γράψει για σένα

Του Κυριάκου Βελισσάριου Το σχετικό δικαίωμα το κέρδισε... χωρίς βοήθεια. Ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με την Ιστορία, μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας. Δυο...

Πώς… κατάφερε η Αμερική (του Μπάιντεν) να “χάσει” την Τουρκία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η πανηγυρική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας συνιστά, την ίδια στιγμή, μια βαριά και ιστορική ήττα για τη συλλογική...