Τζανακόπουλος: Ζήσαμε ένα επιτελικό μπάχαλο από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη

“Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε τις τελευταίες τρεις μέρες της κακοκαιρίας, όπως καταρρέει και όλους τους τελευταίους μήνες με τη διαχείριση της πανδημίας”, δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 107.7” της Πάτρας.

 

“Μιλάμε για ένα επιτελικό μπάχαλο, στο οποίο η μισή Αττική οδηγήθηκε σε blackout, εξαιτίας ενός χιονιά που σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών δεν είναι και πρωτοφανής”, σημείωσε. “Εδώ έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού αλλά και με την απίστευτη αδιαφορία και αναισθησία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος -μετά την Πάρνηθα και την Ικαρία- θεώρησε ότι ήταν σωστό την ώρα που τόσες χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετώπιζαν πολύ δύσκολες συνθήκες, να φωτογραφίζεται πίνοντας καφέ στο Κολωνάκι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Όσον αφορά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να κλείσει προληπτικά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, τόνισε ότι “φαίνεται πως ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλησε να αποφύγει να εφαρμόσει ένα νόμο που η ίδια η ΝΔ ψήφισε, σύμφωνα με τον οποίον εφόσον ο ιδιώτης που έχει την ευθύνη του δρόμου, τον κλείσει εξαιτίας της κακοκαιρίας, τότε μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με υψηλό πρόστιμο”. “Από εκεί όμως που η κυβέρνηση είναι πιθανό να ενήργησε έτσι, ώστε να γλιτώσει το πρόστιμο ο ιδιώτης, αυτός μπορεί να ζητήσει και αποζημίωση από το Δημόσιο για τα κέρδη που έχασε λόγω των διοδίων”, πρόσθεσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

 

Σχετικά με τις αναφορές που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην τραγωδία στο Μάτι, σημείωσε ότι “η δήλωση αυτή είναι ο ορισμός της πολιτικής αλητείας και δείχνει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Χρυσοχοΐδης”.

 

Ερωτηθείς για τη διακοπή ηλεκτροδότησης που έπληξε χιλιάδες νοικοκυριά, συνέδεσε το ζήτημα “με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο ΔΕΔΔΗΕ και αυτό γιατί προετοιμάζουν την ιδιωτικοποίησή του”. “Είναι η κλασσική διαδικασία των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων όταν θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν ένα δημόσιο οργανισμό”, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, “πρώτα τον υποστελεχώνεις και τον απαξιώνεις, έτσι ώστε ο ιδιώτης να τον πάρει φτηνά”.

 

“Επομένως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με ανικανότητα, αλλά και με στρατηγική αποτυχία του μοντέλου οικονομικής οργάνωσης, των ιδεών και του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας”, υπογράμμισε.

 

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, δήλωσε ότι αποτελεί τμήμα μίας συνολικής πρακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση από τη στιγμή της εκλογής της, η οποία “διαρκώς κάνει δώρα στους καναλάρχες και στα μεγάλα συμφέροντα των media, είτε με ρευστότητα όπως η λίστα Πέτσα είτε με θεσμικού χαρακτήρα ρυθμίσεις όπως με το σημερινό νομοσχέδιο, η άρση της υποχρέωσης των εργοδοτών στα κανάλια για συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων”.

 

“Αυτή η σχέση διαπλοκής έχει αποτέλεσμα”, ανέφερε, “με την τεράστια προβολή της κυβέρνησης και την ελάχιστη προβολή της αντιπολίτευσης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από στοιχεία που παρουσίασε το ΕΣΡ στη Βουλή”. “Δεν είναι μόνο πρόβλημα αντικειμενικής ενημέρωσης, είναι πρόβλημα Δημοκρατίας”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. “Πλέον έχουμε να κάνουμε με τον απόλυτο κυνισμό, δίνουν λεφτά στους φίλους τους και συντρίβουν όλους τους υπόλοιπους”, τόνισε.

 

Τέλος, αναφερθείς στις δημοκρατικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε ότι “δεν πρόκειται απλά για εσωκομματικές διεργασίες, πρόκειται για κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος, ώστε να μπούμε σε θέσεις μάχης απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δώσουμε αποτελεσματικά τον αγώνα για τη μετατροπή της κοινωνικής δυσαρέσκειας -που ολοένα θα μεγαλώνει το επόμενο διάστημα- σε προοπτική πολιτικής αλλαγής, στην προοπτική μιας προοδευτικής και αριστερής διακυβέρνησης”.

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι