Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να ελέγξει τα καρτέλ

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει την κοινωνία στην τύχη της – Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και μαζική συνταγογράφηση τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους»

«Η χώρα μας το τελευταίο διάστημα βιώνει καταστάσεις που παραπέμπουν στην απόλυτη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αυτό γίνεται με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM 93.4» της Πάτρας.

«Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί να ακούει συνεχώς την ίδια “καραμέλα” από την κυβέρνηση, ότι δήθεν υπάρχουν 1.300 ΜΕΘ, ότι δήθεν προσλαμβάνονται γιατροί και επικουρικό προσωπικό, ενώ υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Η πραγματική εικόνα είναι ότι καθημερινά έχουμε σχεδόν 100 απώλειες στη χώρα μας και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο απολογισμός θα είναι τραγικός», είπε.

Επισήμανε ακόμα ότι «συνεχίζουμε να μην έχουμε καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ». «Προχθές συνδικαλιστής της ένωσης του υγειονομικού προσωπικού κατήγγειλε δημόσια ότι υπάρχουν 139 ασθενείς που περιμένουν να μπουν σε ΜΕΘ και δεν βρίσκουν κρεβάτι», ανέφερε ενώ υπενθύμισε ότι «η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η κ. Γκάγκα, έστειλε επιστολή για να ακυρωθεί το 80% των τακτικών χειρουργείων».«Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΕΣΥ δουλεύει σήμερα με λιγότερο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό από αυτό που είχε το 2019», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Αν λοιπόν η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα τόσο καλά, θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς έχουμε φτάσει σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα», δήλωσε, λέγοντας ότι «την τελευταία περίοδο είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Καλώντας την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, τόνισε την ανάγκη «να γίνουν εδώ και τώρα οι απαραίτητες προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ, να γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών –και όχι η κυβέρνηση να πουλά τσαμπουκά σε 30 ιδιώτες γιατρούς-, να υπάρξει μαζική δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να γίνουν προσλήψεις στα σχολεία ώστε να “σπάσουν” τα σχολικά τμήματα –αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 παιδιά καθημερινά διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό».

«Χρειάζεται ακόμα να γίνει μία σοβαρή καμπάνια για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών και να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για τον εμβολιασμό των αστυνομικών και των σωμάτων ασφαλείας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο αστυνομικός που ελέγχει τους πολίτες εάν τηρούν τα μέτρα, να είναι ο ίδιος ανεμβολίαστος».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετάξει λευκή πετσέτα, έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση και έχει κυριολεκτικά αφήσει την κοινωνία στην τύχη της», σημείωσε.

Αναφερθείς στην κατάσταση της οικονομίας, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή ο μέσος μισθός καταρρέει και αυτό σχετίζεται άμεσα με όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που έχει περάσει η κυβέρνηση, με πολύ χαρακτηριστική την τελευταία παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη για κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία των εργαζομένων του». «Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ουσιαστικά θα εργάζονται τσάμπα», σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά με την ακρίβεια, τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει σήμερα την ακριβότερη τιμή στη χονδρική στο ρεύμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα κυβερνητικά μέτρα δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να αντιστρέψουν αυτήν την πραγματικότητα». «Ο μοναδικός τρόπος για να αντιστραφεί αυτό, είναι η μείωση –στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ- του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο, σε φυσικό αέριο, στα καύσιμα, κάτι που θα στοιχίσει στον προϋπολογισμό 1,2 με 1,5 δισ. ευρώ, ένα ποσό που αυτή τη στιγμή είναι απολύτως διαχειρίσιμο».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «υπάρχει η άμεση ανάγκη η κυβέρνηση να ελέγξει τα καρτέλ». «Αυτή τη στιγμή η ακρίβεια χτυπά, εκτός από την ενέργεια, και τα είδη πρώτης ανάγκης, προοιωνίζοντας μία συνθήκη όχι απλώς ενεργειακής φτώχειας αλλά και υλικής στέρησης», είπε.

Με αφορμή τις πλημμύρες που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πολλές περιοχές της χώρας, επισήμανε ότι «ο κόσμος που έχει πληγεί από τις φυσικές καταστροφές όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δει στην πράξη την κυβερνητική αδιαφορία, την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα αλλά και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιου μεγέθους καταστροφές». «Αυτό ισχύει για την Εύβοια, την Ηλεία, τη Δυτική Αχαΐα, την Καρδίτσα που επλήγη από τον Ιανό και που ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του κ. Μητσοτάκη».«Θα συνεχίσουμε σε μία γραμμή μαχητικής αλλά και προγραμματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε. «Το τελευταίο διάστημα διεξάγουμε μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση με πολύ θετικά αποτελέσματα, ήδη έχουμε βρεθεί στην Εύβοια, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη Θεσσαλία, ενώ αυτή τη βδομάδα θα συνεχίσουμε στη Δυτική Μακεδονία», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Με αυτούς τους όρους εξωστρέφειας και ματιάς προς την κοινωνία θα πάμε στο συνέδριο, το οποίο θα αφορά το σύνολο των δημοκρατικών, αριστερών, προοδευτικών πολιτών της χώρας», κατέληξε.

 

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το...

Μανώλης Κοττάκης: Το διακύβευμα της διατήρησης της εξουσίας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Εικαστικά, η σκηνοθεσία της συνέντευξης...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην αποτύπωση της άφιξης του Εμμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους που ασχολούνται με την πολιτική, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδεικνύει δραματικά αργά αντανακλαστικά. Άργησε να βγάλει στο...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το πολιτικό πρόσωπο που θα πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας του...