Το (βαρύ) τίμημα που πληρώνει ο Μακρόν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Αυτή είναι η μοίρα των ηγετών που καλούνται να πάρουν δύσκολες, επώδυνες και αντιδημοφιλείς αποφάσεις. Ο Εμμανουέλ Μακρόν πήρε πάνω του το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σε μια συγκυρία κατά την οποία ακόμη και η Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία διστάζει να το κάνει.

Ο… πειθαναγκασμός από την πλευρά του Γάλλου Προέδρου είχε αποτέλεσμα, καθώς μετά το διάγγελμά του έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση της ροής των εμβολιασμών. Έχει καταγραφεί ωστόσο και αντίστοιχη αύξηση της…  οργής προς το πρόσωπό του.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, η ασθενής εικόνα του Εμμανουέλ Μακρόν στη γαλλική κοινωνία, υφίσταται ακόμη πιο έντονες ρωγμές, μετά το διάγγελμα για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Οι πρόσφατες μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, επιβεβαιώνουν το κλίμα που παγιώνεται.

Με την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να “τσιμπάει” διαρκώς πόντους στις δημοσκοπήσεις, και τον Μακρόν να… φλερτάρει με τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας του Φρανσουά Ολάντ, η επιλογή της… απόσυρσης ή μιας τρίτης λύσης, όπως του Ξαβιέ Μπερτράν ή του Μισέλ Μπαρνιέ, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022, φαντάζει όλο και πιο πιθανή.

 

 

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής