Το τίμημα που θα πληρώσει η Ιβάνκα Τραμπ για τον πατέρα της

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Το “κορίτσι του μπαμπά”, θα είναι πάντα… το κορίτσι του μπαμπά. Η θυελλώδης παραφροσύνη στην οποία πρωταγωνίστησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον επίλογο της παρουσίας του στο Οβάλ Γραφείο, ωστόσο, θα πλήξει περισσότερο από όλους, εκείνη. Την Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ.

Η Ιβάνκα Τραμπ θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα των πράξεων του πατέρα της. Σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Πιθανότατα θα κληρονομήσει την κοινωνική βάση του τραμπισμού, στην περίπτωση που επιλέξει να κυνηγήσει το πεπρωμένο της προσωπικής πολιτικής διαδρομής.

Η συμπαγής αυτή εκλογική βάση, θα διευκολύνει τα σχέδιά της. Ταυτόχρονα όμως, θα της προσφέρει και ένα αχρείαστο… ταβάνι. Κουβαλώντας τις αρνητικές πτυχές της υστεροφημίας του πατέρα της, η Ιβάνκα Τραμπ θα δυσκολευτεί να συνομιλήσει με άλλες κοινωνικές ομάδες, περισσότερο μετριοπαθείς και ευέλικτες αναφορικά με την εκλογική συμπεριφορά τους.

Αν λοιπόν εξελιχτεί σε υποψηφιότητα μειοψηφίας, θα έχει χάσει τη δυναμική της. Επομένως, και τη χρησιμότητά της για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος