Το μέσο (θα) είναι (πάντα) το μήνυμα…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Είναι προφανές ότι έχει διαβάσει… ΜακΛούαν. Εξίσου προφανές ωστόσο είναι το πηγαίο ταλέντο της, η φυσική έλξη προς τα κατάλληλα μηνύματα, την κατάλληλη στιγμή.

Η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ εμφανίστηκε στο θρυλικό Met Gala της Νέας Υόρκης, με ένα φόρεμα στο οποίο ήταν γραμμένη η προτροπή “Φορολογήστε τους πλουσίους”, και φυσικά τα social media… πήραν φωτιά.

Η νεαρή Βουλευτής της Νέας Υόρκης κατάφερε τα τελευταία χρόνια να εξελιχθεί στο πιο “επώνυμο” πολιτικό brand της Ουάσινγκτον. Η φωνή της κοινωνίας, ακριβώς επειδή προέρχεται από την κοινωνία, έχοντας κερδίσει τα πρώτα εργασιακά ένσημα της ενήλικης ζωής της, ως σερβιτόρα.

Η AOC έχει καταφέρει να δημιουργεί θόρυβο γύρω από το όνομά της, σε τέτοια έκταση που οι πολιτικοί αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να ζήσουν από την εποχή που… κάποιος Γερουσιαστής από το Ιλινόις, έγινε ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από τον Μπαράκ Ομπάμα στην Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ. Η σκυτάλη του μέλλοντος έγινε περισσότερο φωτεινή. Και το πεπρωμένο ανατριχιάζει, μπροστά στην προοπτική να είναι η… μικρή σερβιτόρα, εκείνη που θα γκρεμίσει τη “γυάλινη οροφή”. Και θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος