Το… κάζο Μπάιντεν με το Αφγανιστάν χαρίζει στους Ρεπουμπλικανούς Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Οι δημοσκοπήσεις του προηγούμενου διαστήματος περίπου προδίκαζαν την πολιτική αλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022, καθώς οι εκτιμήσεις στην Ουάσινγκτον φέρνουν τους Ρεπουμπλικανούς σε θέση ισχύος έναντι των Δημοκρατικών, για την ανάκτηση της πλειοψηφίας και στα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Μετά το… κάζο των πολιτικών επιλογών του Τζο Μπάιντεν στο Αφγανιστάν, και την έντονη κριτική προς το Οβάλ Γραφείο για την παράδοση της χώρας στους Ταλιμπάν, το έργο του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν έγινε περισσότερο εύκολο.

Οι Ρεπουμπλικανοί, με τον Κέβιν ΜακΚάρθι και τον Μιτς ΜακΚόνελ αξιοποιούν ήδη το… δώρο Μπάιντεν, που τους χαρίζει τον έλεγχο του Κογκρέσου, και οικοδομούν μια πολιτική επιχειρηματολογία που απευθύνεται στο συναίσθημα της αμερικανικής κοινωνίας. Το πληγωμένο γόητρο, όπως στο Βιετνάμ, ο τρόμος της 11ης Σεπτεμβρίου με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν, και το αίμα Αμερικανών στρατιωτών που χύθηκε επί 20 χρόνια στο Αφγανιστάν.

Το Οβάλ Γραφείο… στα σχοινιά.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής