Το τέλος μιας σχέσης… Το Ισραήλ καθυστερεί την πληρωμή της Pfizer για τα εμβόλια

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

“Κράτος μπανανία”… Η ανακοίνωση της Pfizer κατά του Ισραήλ, είχες σκληρούς χαρακτηρισμούς, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη και τόσο μεγάλες εταιρείες αδυνατούν να κατανοήσουν τι σημαίνει… πολιτικός.

Η Pfizer αποφάσισε να καθυστερήσει την παράδοση των επόμενων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού προς το Ισραήλ, επειδή το Τελ Αβίβ… δεν έχει πληρώσει ένα μέρος από τις προηγούμενες παραλαβές. Η πλευρά Νετανιάχου αποδίδει το όλο θέμα σε γραφειοκρατικές εμπλοκές, λόγω των πρόωρων εκλογών και του μεταβατικού χαρακτήρα που έχει η κυβέρνησή του, ο Άλμπερτ Μπουρλά και οι συνεργάτες του ωστόσο, αιφνιδιάστηκαν αρνητικά και έχασαν την ψυχραιμία τους.

Θα έπρεπε να το περιμένουν. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέλεξε να πληρώσει το εμβόλιο πιο ακριβά από άλλες χώρες και να προχωρήσει τάχιστα σε μαζικούς εμβολιασμούς στο Ισραήλ, ώστε να το αξιοποιήσει στις πρόωρες εκλογές της 23ης Μαρτίου.

Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν, και ο ίδιος ο “Μπίμπι” βρίσκεται σε αγωνιώδη αναζήτηση συμμάχων για να παραμείνει πρωθυπουργός, η πληρωμή προς της Pfizer παραπέμπεται στις καλένδες.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής