Το εμβόλιο ως… εργαλείο (διεθνούς) επιρροής

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τρεις ηγέτες, τρεις χώρες, μια κοινή στρατηγική.

Στη σκιά της αλλαγής συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη, η Ρωσία, η Κίνα και το Ισραήλ… κάνουν παιχνίδι με τα εμβόλια που υπόσχονται να επιτρέψουν τους λαούς να ανακτήσουν την κανονικότητα και την ελευθερία τους.

Ο Ρώσος και ο Κινέζος Πρόεδρος αξιοποιούν τα εμβόλια που έχουν παράξει οι χώρες τους, για να ενισχύσουν το διπλωματικό αποτύπωμά τους, και να φρενάρουν τη συνήθη… επιθετικότητα της Δύσης απέναντί τους. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι… τα καταφέρνουν μια χαρά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έσπασε όλα τα κοντέρ, εμβολίασε τον πληθυσμό της χώρας της οποίας ηγείται, νωρίτερα από κάθε άλλον στον πλανήτη, και σήμερα εμφανίζεται να… δανείζει εμβόλια και σε άλλες χώρες. Οι εκλογές της 23ης Μαρτίου δεν αφήνουν περιθώρια για ήπιες τακτικές.

Απέναντι και στους τρεις, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών παραμένει χαμένη στη μετάφραση των… συμβάσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Την ώρα που οι άλλοι χαμογελούν με νόημα. Και από κοντά, ακολουθεί και ο Μπόρις Τζόνσον, νικητής και… τροπαιούχος του Brexit.

Οι… ενδιαφέροντες καιροί, είναι ήδη εδώ.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος