Το “δώρο” του Μπάιντεν στον Ερντογάν, με τη… χορηγία στους Ταλιμπάν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ευτυχώς που η διακυβέρνηση Μπάιντεν… στρίμωξε το καθεστώς Ερντογάν. Επέβαλε κυρώσεις και ανάγκασε τον Τούρκο Πρόεδρο να αναθεωρήσει τη στάση του και να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο. Ευτυχώς…

Πόσο θλιβερή είναι η εικόνα της νέας αμερικανικής ηγεσίας, που γκρέμισε προσπάθειες δυο δεκαετιών και παρέδωσε το Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν. Μια ηθική ντροπή για την Ιστορία του δυτικού πολιτισμού και τους Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν μετά την εισβολή που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν συνέδεσε την Προεδρία του με ένα μαύρο αποτύπωμα, το οποίο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διαγράψει από την υστεροφημία του. Η Ευρώπη ήδη… τρέμει τα μεταναστευτικά ρεύματα που έρχονται από το Αφγανιστάν, κάτι που ενδεχομένως… δεν ενοχλεί ιδιαίτερα την αμερικανική ηγεσία, και ο Ταγίπ Ερντογάν ενισχύει τη θέση του.

Οι Ταλιμπάν τον θεωρούν… συνομιλητή, αν όχι σύμμαχο, ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος δηλώνει ότι θα βοηθήσει τη σταθεροποίηση της περιοχής, και φυσικά μπορεί πλέον να εκβιάζει περισσότερο ωμά και χυδαία την Ενωμένη Ευρώπη, εργαλειοποιώντας τα νέα μεταναστευτικά ρεύματα που, δια μέσω της Τουρκίας θα φτάσουν… στα ελληνικά παράλια, για να συνεχίσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Δεν μάθαμε και αν έκανε κάτι ο… ήρωας Γερουσιαστής Μενέντεζ, για να τιμωρηθεί ο Ερντογάν. Έστω… οι Ταλιμπάν. Τι παραμύθι, αλήθεια και αυτό…

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος