Τι πήγε (πάλι) λάθος;

Του Αλέκου Ευγενικού

 

Είναι τόσο χαρισματικός, που πολλές φορές, τις περισσότερες ανταγωνίζεται τον ίδιο τον εαυτό του. Με αποτέλεσμα να χάνουν αμφότεροι.

Η είδηση της απόλυσης του Ζοζέ Μουρίνιο από την Τότεναμ, προκάλεσε έκπληξη μονάχα ως προς τη χρονική στιγμή της. Και πάλι, όχι και τόσο. Όλοι προέβλεπαν ότι ο “Chosen One” θα αποχωρούσε από τους Λονδρέζους, όπως είχε συμβεί στο προπονητικό παρελθόν του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ίντερ και την Πόρτο.

Ο σπουδαίος Πορτογάλος, μαζί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα οι καλύτεροι προπονητές της γενιάς τους, έμεινε στους “Πετεινούς” 17 μήνες. Το τέλος του δρόμου “φώναζε” από μακριά. Ήρθε σήμερα.

Στο Μεγάλο Νησί ξεκίνησαν ήδη οι αναλύσεις για το “τι έφταιξε”. Πάλι… Η απάντηση είναι κοινή με τις προηγούμενες φορές, με ελάχιστες παραλλαγές διαφοροποίησης.

Ασυμφωνία χαρακτήρων. Του Ζοζέ Μουρίνιο… με τον εαυτό του. Κάτι που, αργά ή γρήγορα βγαίνει στην επιφάνεια.

Αν και αυτή τη φορά, φαίνεται ότι ο “Εκλεκτός” διαφώνησε με την απόφαση της Τότεναμ να ακολουθήσει τις άλλες μεγάλες ομάδες στη δημιουργία της αποσχιστικής Super League. Γι’ αυτό και οι οπαδοί του συλλόγου τον αποθεώνουν στα social media.

 

Written by

Ο Αλέκος Ευγενικός είναι δημοσιογράφος