Θα καταφέρει ο Τεντ Κρουζ να ανακάμψει;

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Το 2018, στις Ενδιάμεσες Εκλογές, λίγο έλειψε να χάσει μέσα από τα χέρια του το Τέξας για λογαριασμό των Ρεπουμπλικανών, ο χαρισματικός Μπέτο Ο’ Ρουρκ ωστόσο… δεν πρόλαβε να υλοποιήσει τη μεγάλη ανατροπή, και να χαρίσει την Πολιτεία στους Δημοκρατικούς, στις εκλογές για τη Γερουσία.

Με φόντο τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, εξελίχτηκε σε έναν από τους φανατικότερους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, σε σημείο που να απειλείται ακόμη και με… δικαστική δίωξη, με αφορμή την έμμεση υποστήριξή του προς τους διαδηλωτές που εισέβαλαν στον Καπιτώλιο.

Ο Τεντ Κρουζ βλέπει το μέλλον που ονειρευόταν για τον εαυτό του, να χάνεται, στη σκιά του πρόσφατου ταξιδιού αναψυχής που πραγματοποίησε, την ώρα που το Τέξας δοκιμαζόταν από την κακοκαιρία.

Τα social media τον… κακοποίησαν, και στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αρκετοί έσπευσαν να ρίξουν τα φαρμακερά βέλη τους.

Το 2024, ο Τεντ Κρουζ θα ήθελε να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία. Το ερώτημα πλέον είναι αν προλαβαίνει να ανακάμψει μέχρι τότε.

Written by

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής