Τα… χαμόγελα του Μπάιντεν για την ανατροπή Νετανιάχου

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Τη… σκιά του Λευκού Οίκου και της διακυβέρνησης Μπάιντεν βλέπουν όλοι, πίσω από την ανατροπή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τη συγκρότηση κυβέρνησης πολυκομματικής συνεργασίας στο Ισραήλ.

Δεν θα ήταν άλλωστε εύκολο να συνυπογράψουν κοινό μέτωπο οκτώ κόμματα της σημερινής πολιτικής ζωής του Ισραήλ, εθνικιστικά, ακροδεξιά, κεντρογενή και φυσικά οι Άραβες, με μοναδικό κοινό τόπο τη στρατηγική στόχευση να απομακρύνουν τον “Βασιλιά Μπίμπι” και το Λικούντ από την εξουσία.

Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου… ταλαιπωρήθηκε την περίοδο Ομπάμα από την πολιτική Νετανιάχου στη Μέση Ανατολή, και η Χίλαρι Κλίντον βρήκε τον. μακροβιότερο πρωθυπουργό στην Ιστορία του Ισραήλ απέναντί της, στις προεδρικές εκλογές του 2016 με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η εκδίωξη Νετανιάχου λοιπόν μοιάζει με ένα… κερδισμένο στοίχημα για τους Δημοκρατικούς. Ο Τζο Μπάιντεν χαμογελάει με νόημα. Και το Οβάλ Γραφείο καταλαβαίνει ότι κέρδισε πολύτιμο χρόνο, έστω μερικών μηνών, ώστε να δρομολογήσει μια επικαιροποίηση της συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής