Τα ελληνικά (συστημικά) ΜΜΕ και η… απομόνωση του Ερντογάν

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Το… άθλημα το παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς δέκτες τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνια. Τα “συστημικά” ΜΜΕ της χώρας μας, στις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και προσωπικά τον Ταγίπ Ερντογάν, να παρουσιάζουν τον “Ατατούρκ” της εποχής μας, περίπου ως… απόβλητο.

Οι σχετικές αναλύσεις, στις οποίες προστρέχουν πολλές φορές και αρκετοί πρόθυμοι και “ενσωματωμένοι” διεθνολόγοι, περιγράφουν τον Ταγίπ Ερντογάν ως απομονωμένο από τη διεθνή κοινότητα, σε στρατηγικό αδιέξοδο, περίπου… δαρμένο από τον Τζο Μπάιντεν, και φυσικά έτοιμο να χάσει την Κωνσταντινούπολη, που θα επιστραφεί στην Ελλάδα δια χειρός του… Γερουσιαστή Μενέντεζ.

Το όλο θέμα θα είχε την ακραία και διασκεδαστικά κωμική διάστασή της, αν δεν ερχόταν να προστεθεί στην εκκωφαντική και μη αναστρέψιμη απαξίωση των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Από το ξεκίνημα της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων, μέχρι και σήμερα, ειδικά η τηλεόραση, στο ενημερωτικό σκέλος της, έχει εξελιχθεί σε… περίγελο της κοινωνίας.

Με την οργή να καταγράφεται φυσικά και στα social media. Και την απαξίωση να… τσουβαλιάζει και όσους δημοσιογράφους θέλουν να κάνουν με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους, αντί να μετατρέπονται σε… διασκεδαστές της κοινής γνώμης.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής