Σβίγκου: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη μετράει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA και τον Τάκη Χατζή η Ράνια Σβίγκου, σχετικά με τη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε στο μεγάλο στόχο της «οργανωτικής ανασυγκρότησης” του κόμματος, αναφέροντας ότι “το μήνυμα της 15ης Μαΐου όπου 110.000 νέα μέλη προσέγγισαν  και ήρθαν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα, είναι μια τεράστια ευθύνη για εμάς

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «είμαστε ένα πλουραλιστικό κόμμα. Θέλουμε να είναι η δύναμή μας και όχι η αδυναμία μας. Σε αυτό λαμβάνονται αποφάσεις με πλειοψηφίες και μειοψηφίες και όλοι τις υλοποιούμε από όποια θέση κληθούμε κάθε φορά να υπηρετήσουμε τις συλλογικές αποφάσεις». Άλλωστε, όπως τόνισε,  «δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι προτάσεις στις οποίες έχουμε καταλήξει, ομόφωνα, στο πρόσφατο συνέδριό μας, μας δεσμεύουν όλους. Έχουμε μια ομόφωνη πολιτική απόφαση και ένα νέο καταστατικό. Πόσο μάλλον αν είσαι Γραμματέας. Όταν είσαι γραμματέας, είσαι γραμματέας όλου του κόμματος».

Αναφορικά με την προϋπόθεση που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο νέος Γραμματέας του κόμματος να μην θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όχι απλώς δέχτηκα να μην είμαι υποψήφια αλλά, οποιοσδήποτε και εάν ήταν Γραμματέας θεωρώ ότι αυτή θα ήταν μια σωστή κίνηση. Ήταν μια σκέψη που υπήρχε και στο παρελθόν και θεωρώ ότι είναι σωστό το ότι προχωράμε τώρα με αυτό τον τρόπο».

Σχετικά με  την κυβέρνηση της ΝΔ, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι  παρά τα συσσωρευμένα τα προβλήματα στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη πανηγυρίζει ότι όλα πηγαίνουν καλά. «Ακούω τα κυβερνητικά στελέχη, όπως ακούω και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ένα success story το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα των πολιτών και με την τσέπη τους».

«Τα όποια  μέτρα της κυβέρνησης, όπως  η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού», υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «είναι απολύτως ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν τη μείωση της αγοραστικής δύναμη των Ελλήνων πολιτών», προσθέτοντας ότι «το ζητούμενο είναι κάθε φορά ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετείς. Γιατί η κυβέρνηση όταν έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα φίλων και ημετέρων, τα λεφτά τα βρίσκει».

Αναφερόμενη στο πλήθος των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της ραγδαίας αύξησης των τιμών των αγαθών, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «οι δικές μας προτάσεις είναι και απολύτως κοστολογημένες, και έχουν εφαρμοστεί από μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών.   Εμείς λέμε εδώ και καιρό, άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, γιατί τα επίπεδα του μισθού είναι χαμηλότερα στη χώρα μας σε σχέση με το 2010. Έχουμε μια γκάμα προτάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Έχουμε καταθέσει τροπολογία για τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, κι έχουμε καλέσει την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει». Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιδείξει   «εγκληματική αδράνεια ν’ αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά  και «να χρησιμοποιήσει μέτρα από την εργαλειοθήκη της Κομισιόν που έχουν προταθεί από το φθινόπωρο».

Άλλωστε, όπως υπενθύμισε η Ράνια Σβίγκου, «το φθινόπωρο έλεγε η κυβέρνηση της ΝΔ, ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των τιμών στην ενέργεια κτλ., είναι παραμύθια. Και τελικά φτάσαμε το Φλεβάρη να  έχουμε ρεκόρ στον πληθωρισμό και συνεχώς ν’ ανεβαίνει. Τον Μάιο προσέγγισε το 11%. Δηλαδή 2,6 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης» .

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε η Ράνια Σβίγκου, «υποσχόταν  φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με την ανάπτυξη. Αυτά ήταν προεκλογικές της δεσμεύσεις». Αντίθετα σήμερα «η  Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια και στη μειωμένη αγοραστική δύναμη και στον πληθωρισμό και στους νεκρούς από την πανδημία. Έχει πολλά αρνητικά ρεκόρ. Και όταν έχεις τόσα πολλά και συσσωρευμένα αρνητικά ρεκόρ σε όλες τις κρίσεις, στην  υγειονομική, την κοινωνική, την οικονομική, στην ανεργία των νέων, είναι ζήτημα πολιτικών αντιμετώπισης. Αλλιώς αντιμετωπίζει η προοδευτική κυβέρνηση της Ισπανίας ή η προοδευτική κυβέρνηση της Πορτογαλίας την οικονομική κρίση: είδαμε ότι αυτοί αλλιώς διαπραγματεύθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής πριν από ένα μήνα τα ενεργειακά ζητήματα,  και αλλιώς τα έχει, δεν τα έχει διαπραγματευθεί μάλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι’ αυτό και άλλα αποτελέσματα έχει η κρίση στη χώρα μας, και άλλα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.  Άρα», κατέληξε η Ράνια Σβίγκου «μπορεί μια κρίση να είναι διεθνής, αλλά έχει και διαφορετικά εθνικά χαρακτηριστικά ανάλογα με την πολιτική που ασκεί η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση».

Τέλος, σχετικά με το πώς θα κινηθεί η επόμενη, προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι «υπάρχουν οι 5+1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις οποίες κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο. Υπάρχει η ομόφωνα ψηφισμένη Πολιτική Απόφαση.   Το κυβερνητικό πρόγραμμα θα είναι έτοιμο και θα το εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Αυτό  θα έχει πλήρως κοστολογημένες προτάσεις και θα προσφέρει μια ρεαλιστική ελπίδα. Δηλαδή την ελπίδα σε μια χώρα και μια κοινωνία η οποία μπορεί να αλλάξει σελίδα βασισμένη σε ρεαλιστικές προσδοκίες και σε ρεαλιστικούς στόχους».

Best Of

Δ. Καλογερόπουλος: Η Δυτική Αθήνα θα διεκδικήσει το μέλλον που αξίζει στους πολίτες της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο...

Ποιοι εισηγούνται στον Λοβέρδο να αμφισβητήσει τον Ανδρουλάκη μετά τις εκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι φιλοδοξίες του Ανδρέα Λοβέρδου να ηγηθεί...

Μητσοτάκης: Ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση...

Τσίπρας: Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δ. Καλογερόπουλος: Η Δυτική Αθήνα θα διεκδικήσει το μέλλον που αξίζει στους πολίτες της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο...

Ο “απομονωμένος” Ερντογάν, που… κάνει πλάκα με το ΝΑΤΟ

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η... τραγωδία των ενσωματωμένων ελληνικών ΜΜΕ, που...

Η… αβύθιστη “εκλεκτή” του Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Η αδυναμία των Ρεπουμπλικανών να αλώσουν τη...

Ο “επόμενος πρωθυπουργός” της Μεγάλης Βρετανίας, αντιγράφει Τραμπ και… Brexit

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Τα πάντα... ανήσυχα βρετανικά ΜΜΕ, δείχνουν στον...

Το επόμενο πρόβλημα που ο Μπάιντεν… προκάλεσε στον εαυτό του

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Για ακόμη μια φορά, ο Τζο Μπάιντεν...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δ. Καλογερόπουλος: Η Δυτική Αθήνα θα διεκδικήσει το μέλλον που αξίζει στους πολίτες της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έστειλε μήνυμα μάχης για τις εθνικές εκλογές που πλησιάζουν. Ο υποψήφιος βουλευτής...

Ο “απομονωμένος” Ερντογάν, που… κάνει πλάκα με το ΝΑΤΟ

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η... τραγωδία των ενσωματωμένων ελληνικών ΜΜΕ, που έχουν φτάσει σε επίπεδο... αυτοακύρωσης, με την προσέγγιση του Ταγίπ Ερντογάν ως ενός "απομονωμένου" ηγέτη,...

Η… αβύθιστη “εκλεκτή” του Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Η αδυναμία των Ρεπουμπλικανών να αλώσουν τη Γερουσία και να καταγράψουν μια σαρωτική επικράτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η στενή σχέση της...