Στην τελική φάση της ριζικής ανακαίνισής της βρίσκεται η Πυροσβεστική Ακαδημία, που εδρεύει στην Κηφισιά

 

Με μία μακρά ιστορία που ξεκινά το 1931 και την καθιέρωση του υποχρεωτικού της εκπαίδευσης των κατατασσόμενων στο Πυροσβεστικό Σώμα, το κτίριο της Ακαδημίας εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των δοκίμων.

Οι μεγάλης κλίμακας εργασίες φέρουν την υπογραφή του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Yποστράτηγου Σπυρίδωνος Πέτρου και του επιτελείου του και πραγματοποιήθηκαν σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα, παράλληλα με τη διαρκή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών.

Το μεγαλύτερο τμήμα της ανακαίνισης έγινε με δωρεές από ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις (UNIPHARMA, HAGER HELLAS, ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μόνωση της ταράτσας, την επισκευή ρηγματώσεων εντός και εκτός του κτιρίου και φυσικά τον πλήρη ελαιοχρωματισμό του.

Νέα μορφή πήρε και η είσοδος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με την αντικατάσταση των σπασμένων μαρμάρων και της κεντρικής πόρτας.

Σημαντικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν και στο εσωτερικό του κτιρίου με επίκεντρο την πτέρυγα των δωματίων των δοκίμων, όπου έγινε νέα διαμόρφωση των χώρων με σύγχρονο σύστημα ξηράς δόμησης. Καινούργιες πόρτες τοποθετήθηκαν σε όλα τα γραφεία και δωμάτια, ενώ παράλληλα αντικαταστάθηκαν και τα κουφώματα.

Τα δωμάτια των δοκίμων απέκτησαν νέα κρεβάτια, στρώματα, κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια, γραφεία, ντουλάπες και φοριαμούς για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Ακόμη, τοποθετήθηκαν νέες μονάδες κλιματισμού και τηλεοράσεις, ενώ οι σπουδαστές εργάζονται πλέον σε καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (λάπτοπ).

Αξίζει να σημειωθεί η αλλαγή στο σύνολο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, με επτά νέους πίνακες, μία ενέργεια απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και την ασφάλεια της Ακαδημίας.

Στο κομμάτι των υδραυλικών, αλλάχθηκαν όλες οι σωληνώνεις και η αποχέτευση στον εξωτερικό χώρο.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την μόνωση και τον ελαιοχρωματισμό των τεσσάρων επιπέδων του Πύργου Ασκήσεων.

Τέλος, το  υπόγειο του κτιρίου καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε με χώρους αρχείου.

 

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι