Στην πιο δύσκολη στιγμή, ο Τραμπ επιλέγει να αγκαλιάσει (ξανά) το σκοτάδι…

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Τις τελευταίες ημέρες, τα σχετικά ρεπορτάζ στα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν πολλαπλασιαστεί σε επικίνδυνο βαθμό. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Στιβ Μπάνον έχουν επανασυστήσει τη γραμμή της απευθείας επικοινωνίας. Και αυτή η διαπίστωση δεν προδικάζει… φωτεινές στιγμές για το μέλλον.

Ο Αμερικανός απερχόμενος Πρόεδρος και “το μυαλό” που ηγήθηκε της στρατηγικής του για την κατάληψη του Λευκού Οίκου, και διώκεται σήμερα από τη Δικαιοσύνη για απάτη, είχαν διακόψει τις σχέσεις τους τον τελευταίο χρόνο. Έτσι, και μεταξύ των άλλων δεινών που τον βρήκαν, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε την ευχέρεια της “ανάποδης σκέψης” του Στιβ Μπάνον, που συνήθως τον έβγαζε από τη δύσκολη θέση.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ αποχωρεί από το Οβάλ Γραφείο ταπεινωμένος και σχεδόν… δαιμονοποιημένος. Η λογική λέει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακάμψει, και να διαδραματίσει τον κομβικό ρόλο που επιδιώκει για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και της Αμερικής συνολικά.

Αν κάποιος μπορεί να τον βοηθήσει ωστόσο, αυτός είναι ο Στιβ Μπάνον. Στην πιο δύσκολη στιγμή του, ο Τραμπ αγκαλιάζει το σκοτάδι. Αναμενόμενο…

Και προς επιβεβαίωση της αναθέρμανσης της σχέσης, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη στον Στιβ Μπάνον, μερικά λεπτά πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής