Στέλλα Αργυρίου: Χρέος συνείδησης και ηθικής ευθύνης, να μην προδώσουμε εκείνους που μας εμπιστεύονται την ψυχή τους

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Τις προκλήσεις του λειτουργήματος της ψυχολόγου, πολύ περισσότερο σε μια εποχή σύγχυσης σαν τη σημερινή, και έχοντας ξεπεράσει τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, ανέπτυξε η Στέλλα Αργυρίου, στο πλαίσιο παρουσίας της στην εκπομπή “Τώρα… ό, τι συμβαίνει”, της τηλεόρασης του Open, με τη Φαίη Μαυραγάνη, το πρωί της Κυριακής.

Η γνωστή ψυχολόγος αξιοποίησε ως παράδειγμα την τραγωδία των Γλυκών Νερών, και τη θύελλα που προκάλεσε η “ψυχολόγος” του ζευγαριού, για να μιλήσει για το “θεραπευτικό συμβόλαιο” με κάποιον ο οποίος προστρέχει για επιστημονική βοήθεια.

“Μακριά από… εκπαιδευτές φιδιών και δράκων. Να αναζητούμε τίτλους σπουδών”, σχολίασε με νόημα η Στέλλα Αργυρίου, η οποία υπενθύμισε ότι, σήμερα, οι πολίτες προσεγγίζουν περισσότερο εύκολα έναν ψυχολόγο, έχοντας παραμερίσει ταμπού και προκαταλήψεις του παρελθόντος.

“Στο λειτούργημά μας είναι χρέος συνείδησης και ηθικής ευθύνης, να μην προδώσουμε εκείνους που μας εμπιστεύονται τα προβλήματα τους. Τις αγωνίες τους. Την ψυχή τους”, ήταν τα λόγια της Στέλλας Αργυρίου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της γνωστής ψυχολόγου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter:

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος