Στέλλα Αργυρίου: Η απόγνωση είναι το πιο σοβαρό “υποκείμενο νόσημα” της πανδημίας

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Στην εκπομπή “Σήμερα” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου ήταν καλεσμένη το πρωί της Τετάρτης η Στέλλα Αργυρίου.

Η καλή ψυχολόγος μίλησε για τις επιμέρους πτυχές της πανδημίας του κορονοϊού, το μωσαϊκό συναισθημάτων που διαμορφώνεται στην κοινωνία και την ανάγκη να κατανοήσουμε όλοι τις αφετηρίες συμπεριφοράς των υπολοίπων, ώστε να καταστεί εφικτή η κοινή συμπόρευση, επί ενός συγκροτημένου και μεθοδικού στρατηγικού σχεδίου.

Η Στέλλα Αργυρίου επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο ένα οργανωμένο πλάνο για το πώς θα λειτουργήσει η κοινωνία, αφήνοντας πίσω της την κρίση, τόνισε ότι η ανυπακοή δεν αποτελεί αποκλειστικά ελληνικά φαινόμενο, αλλά καταγράφεται ως συμπεριφορική αντίδραση και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ενώ προσδιόρισε την απόγνωση ως το σοβαρότερο υποκείμενο νόσημα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη Στέλλα Αργυρίου, θα πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά, να ακούσουμε προσεκτικά την κοινωνία, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες όλων, να στραφούμε σε βαλβίδες συμπίεσης, όπως την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την επαναλειτουργία της εστίασης, και να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Στέλλας Αργυρίου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter:

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος