Στέλλα Αργυρίου: Έχουμε ξεχάσει ότι υγεία είναι και η… ψυχική υγεία

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Την ανάπαυλα γαλήνης και αισιοδοξίας που προσέφερε το πυκνό χιόνι στην Αττική, για όσους δεν αντιμετώπισαν δραματικά προβλήματα με τις υποδομές του κράτους που κατέρρευσαν, ανέδειξε η Στέλλα Αργυρίου, στο πλαίσιο παρουσίας της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης.

Η γνωστή ψυχολόγος σημείωσε με νόημα ότι, για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο εγκλεισμού, ανασφάλειας και μελαγχολίας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, οι γειτονιές γέμισαν με χαρούμενες φωνές και γέλια, μια ψυχική εκτόνωση που επιβεβαιώνει την ανάγκη του ανθρώπου να αγκαλιάσει και πάλι την ελπίδα για το μέλλον.

Με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα υποδομών που καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής, η Στέλλα Αργυρίου τόνισε ότι, θα πρέπει εφεξής να λειτουργούμε προληπτικά και να προλαμβάνουμε καταστάσεις, αντί να σπεύδουμε εκ των υστέρων να διορθώσουμε το πρόβλημα.

“Έχουμε ξεχάσει αυτό το διάστημα ότι, υγεία είναι και η… ψυχική υγεία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Στέλλας Αργυρίου για το ψυχολογικό μωσαϊκό της κοινωνίας.

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος