Σε μόνιμο διαζύγιο από την κοινωνία. Τα τηλεοπτικά κανάλια απαιτούν… αυστηρότερο lockdown

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Το λάθος είναι μια απόλυτα αναμενόμενη και φυσιολογική παράμετρος της ανθρώπινης υπόστασης. Επομένως, κατανοητό και ανεκτό. Το να μην καταλαβαίνεις το λάθος σου και, πολύ περισσότερο, να μην το αναγνωρίζεις, είναι εξοργιστικό και μαρτυρά απουσία… αντίληψης της πραγματικότητας.

Σε αυτό το μετερίζι παρακμής σεργιανίζουν εδώ και αρκετό καιρό τηλεοπτικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που… ξέχασαν να ζουν μέσα στην κοινωνία, βολεμένοι στη μακαριότητα της ψευδαίσθησης συμπόρευσης με την εξουσία. Η εποχή της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων έστειλε τα πρώτα μηνύματα, διαλύοντας ΜΜΕ και απαξιώνοντας δημοσιογράφους, φαίνεται ωστόσο ότι το… μήνυμα δεν έγινε κατανοητό.

Στην τρέχουσα συγκυρία, με τη νέα τραγωδία της πανδημίας του κορονοϊού και τις δραματικές επιπτώσεις της στη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και τηλεοπτικά ΜΜΕ αδυνατούν να αυτοσυγκρατηθούν, και περιφέρονται στα στούντιο με το δάχτυλο υψωμένο κατά της κοινωνίας.

Πάντα… φταίνε οι πολίτες. Σε κάθε εκδοχή και επίπεδό τους. Το δε καινούριο ευτράπελο, αφορά τις ιαχές τηλεοπτικών ΜΜΕ για την ανάγκη επιβολής αυστηρότερου lockdown. Ούτε που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην κοινωνία. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να φανταστούν τι έρχεται…

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής