Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί πράσινο προσωπείο για να καταστρέψει το περιβάλλον

H κυβέρνηση δημιουργεί η ίδια προβλήματα και μετά εγκαλεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση γιατί δεν τα λύνει”, από την υγεία ως το περιβάλλον, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, μέλος του ΠΣ της ΚΕΑ και υπεύθυνη κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος και ενέργειας, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Θανάση Λαζαρίδη.

 

Η ίδια επισήμανε ότι είναι ψευτοδίλημμα το “ή οικονομία ή περιβάλλον”, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τις προγραμματικές του θέσεις, “κάνει τομή” καθώς αυτές “διαπνέονται από την ανάγκη ολιστικής απάντησης στην κλιματική κρίση, θέτοντας τεκμηριωμένα το κρίσιμο θέμα της πράσινης μετάβασης ως πεδίου ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, συνδεόντάς το με την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση”. “Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με εμβάθυνση της δημοκρατίας, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων”, συνέχισε η Ρένα Δούρου.

 

Σχολιάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι αυτή χρησιμοποιεί το λοκντάουν ως “μεγάλο σφυρί”. “Ο Μαϊκ Ραϊαν, εκτελεστικός διευθυντής υγειονομικών κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λέει ότι ορισμένες φορές χτυπάμε με ένα πολύ μεγάλο σφυρί επειδή δεν ξέρουμε πού ακριβώς είναι το καρφί”. “Αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση, με τη διαφορά ότι ξέρει καλά ότι το ‘καρφί’ είναι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εργασίας αλλά δεν κάνει ελέγχους γιατί δεν έχει την πολιτική βούληση να κάνει τα απαραίτητα εδώ και πάρα πολύ καιρό, δηλαδή μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση, επιτήρηση του ιού, ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας υγείας, στήριξη των ανθρώπων του ΕΣΥ”.

 

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η τέως Περιφερειάρχης, επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, παρατήρησε ότι “σήμερα, 18 μήνες μετά από την ανάληψη της διοίκησης από τη σημερινή περιφερειακή Αρχή, γίνεται σοβαρή προσπάθεια για να πάνε τα πράγματα πίσω, στο παρελθόν”. “Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 πάμε σαν άλλοτε…”

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:

 

  • Η κλιματική κρίση είναι εδώ, μία από τις τέσσερις κρίσεις, Δημοκρατίας, οικονομίας, κοινωνίας, περιβάλλοντος, που αλληλοεπηρεάζονται. Ήλθε για να μείνει και επηρεάζει όλες τις μορφές ζωής.
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί πράσινο προσωπείο για να καταστρέψει το περιβάλλον και μάλιστα το όνομα της ανάπτυξης, των επενδύσεων.
  • Η νεοδεξιά βάζει το τσιμέντο πάνω από όλα, δημιουργώντας ανασφάλεια, καταλύοντας το κράτος δικαίου, απομακρύνοντας έτσι τους σοβαρούς επενδυτές.
  • Τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αγριας Φύσης με το απαράδεκτο άρθρο 219 του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις, που βάζει στο στόχαστρο, με πρόσχημα την προώθηση ήπιων αναπτυξιακών έργων δημοσίου ενδιαφέροντος, τις προστατευόμενες περιοχές natura, παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το Σύνταγμα!
  • Είχε προηγηθεί ο αντιδημοκρατικός, αντιπεριβαλλοντικός νόμος που αντίκειται στην διεθνή, κοινοτική και εθνική νομοθεσία καθώς καταργεί κάθε νομική προστασία του περιβάλλοντος και που δεν ήταν του κ. Χατζηδάκη αλλά του κ. Μητσοτάκη, γιατί οι υπουργοί δεν κάνουν του κεφαλιού τους.
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλά παράλληλα το δημόσιο πλούτο και τις δημόσιες υποδομές, ΔΕΔΔΗΕ, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΠΑ, ναρκοθετώντας τη δίκαιη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, πλήττοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, πριμοδοτώντας μια μικρή ελίτ.
  • Μιλά για απολιγνιτοποίηση αντί για απανθρακοποίηση αλλά δεν το κάνει τυχαία γιατί επενδύει στα νέα τζάκια του φυσικού αερίου που ειναι εισαγώμενο, ορυκτό καύσιμο.
  • Στην Περιφέρεια Αττικής, το 2014, σηκώσαμε τα μανίκια, προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και στους δύσκολους μνημονιακούς καιρούς, απλώσαμε σοβαρό κοινωνικό δίχτυ, με προγράμματα όπως το “Ρεύμα για Όλους”, αλλά και με έργα υποδομής, όπως τα 168 αντιπλημμυρικά.
  • Αλλάξαμε τα δεδομένα, ήμασταν ο μόνος φορέας της Πολιτείας που υπέγραψε με την Κομισιόν Σύμφωνο Ακεραιότητας στις δημόσιες συμβάσεις, σταθήκαμε στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών, συμβάλλαμε στην υποδοχή των προσφύγων / μεταναστών, εφαρμόσαμε καλές πρακτικές από την Ισπανία ως τις ΗΠΑ.
  • Σήμερα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής, και τους ευχαριστώ για την προσπάθειά τους, ορθώνουν τείχος κόντρα στην προσπάθεια επιστροφής στο παρελθόν. Και έχουμε κερδίσει σπουδαίες μάχες, από τις μάσκες ως τα γεύματα. Όμως ο κίνδυνος για την Περιφέρεια παραμένει, το βλέπουμε καθημερινά με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, τη διαχείριση των απορριμμάτων…

 

Best Of

Ανθ΄ ημών οι … Γουλιμίνες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Ανθ΄ ημών οι …Γουλιμίνες! Κάπως...

Κικίλιας: Δουλεύουμε για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια

Κατά 17% αυξήθηκαν οι αφίξεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού...

Ο μεθοδικός σχεδιασμός Κικίλια για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τουρισμός σώζει και φέτος την ελληνική...

Ο Σταϊκούρας παίρνει πάνω του κοινωνικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει το κλίμα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παίρνει πάνω...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Kώστας Σλούκας στον ΟΠΑΠ: «Θέλω να πιστεύω ότι εφέτος θα ζήσουμε όλοι μαζί κάτι μεγάλο»

Αποκλειστικές δηλώσεις του διεθνούς γκαρντ στην κάμερα του ΟΠΑΠ     Ο...

Η “απομόνωση” Ερντογάν… μεγαλώνει

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τι ντροπή για τη Δύση. Τι ντροπή...

Λάμπρος Τζούμης: Ε, όχι και να επιβραβεύεται η Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο...

Ανθ΄ ημών οι … Γουλιμίνες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Ανθ΄ ημών οι …Γουλιμίνες! Κάπως...

Περισσότερο χαρισματικός (ακόμη και) από τον Κένεντι… Τα γενέθλια της “προηγούμενης ελπίδας”

Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Λίγα πράγματα (πιθανότατα) μπορεί να εύχεται ένας...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Kώστας Σλούκας στον ΟΠΑΠ: «Θέλω να πιστεύω ότι εφέτος θα ζήσουμε όλοι μαζί κάτι μεγάλο»

Αποκλειστικές δηλώσεις του διεθνούς γκαρντ στην κάμερα του ΟΠΑΠ     Ο κόσμος στηρίζει την Εθνική Ομάδα μπάσκετ σε κάθε της βήμα, καθώς οι φίλαθλοι συρρέουν κατά...

Η “απομόνωση” Ερντογάν… μεγαλώνει

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τι ντροπή για τη Δύση. Τι ντροπή για τη διεθνή νομιμότητα. Ο διεθνής παραβάτης Ερντογάν, πρώτο όνομα στη... μαρκίζα. Συνομιλητής όλων. Να...

Λάμπρος Τζούμης: Ε, όχι και να επιβραβεύεται η Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο στρατηγός Λάμπρος Τζούμης κατέθεσε την άποψή του για τη διεθνή κινητικότητα Ερντογάν, και...