Ποιοί χρηματοδοτούν τις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι;

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες απόπειρες, αυτή τη φορά η προσπάθεια να πληγεί το καθεστώς Πούτιν στη Ρωσία, είναι περισσότερο μεθοδική και συγκροτημένη.

Αν δεν είσαι… επαγγελματίας αφελής άλλωστε, δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι, στη Ρωσία αποφάσισαν να “επαναστατήσουν” κατά του… καταπιεστικού καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν, με όχημα τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον οποίο δεν τον λες ακριβώς και αυθόρμητο ακτιβιστή υπέρ της Δημοκρατίας, αν κρίνουμε από το δεκαετές παρελθόν του.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι απαντήσεις στις πλέον κρίσιμες απορίες δίνονται, αν ακολουθήσει κανείς τη διαδρομή του… χρήματος. Το χρήμα πάντα… μιλάει. Και στην προκειμένη περίπτωση, μια καλή άσκηση ειλικρίνειας, θα ήταν η ερώτηση… ποιός ωφελείται από την αναταραχή στη Ρωσία. Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε με σχετική ασφάλεια και ποιός… χρηματοδοτεί τις συγκεντρώσεις υπέρ Ναβάλνι.

Τον οποίο στηρίζουν, ακόμη και εντός Ελλάδας, οι δήθεν “φιλελεύθεροι”, που δεν ενοχλήθηκαν από την κακοποίηση του Τζουλιάν Ασάντζ. Για να μην πούμε ότι, δεν θα ενοχλούνταν να έβλεπαν τον ιδρυτή των WikiLeaks στο… Γκουαντάναμο.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής