Ποιά συμφέροντα κινούνται στο παρασκήνιο για να μπλοκάρουν τη Συνεπιμέλεια;

Πηγή: newsbomb.gr

 

Συνεπιμέλεια: Το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του νέου νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια των παιδιών είναι πιο θολό και πιο σκοτεινό από όσο αρχικά είχε διαφανεί – Ποιοι και γιατί επιστρέφουν πίσω το νομοσχέδιο δήθεν για βελτιώσεις; Ποιες είναι οι δυνάμεις της συντήρησης και τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου υπουργού κ. Kώστα Τσιάρα να αναμορφώσει με δίκαιο τρόπο την κατάκτηση της ουσιαστικής συμμετοχής και των δύο γονέων στη φροντίδα των παιδιών μετά τη διάσταση ή το διαζύγιο. Οι πιέσεις όμως στο εσωτερικό της περίφημης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, αλλά και οι πιέσεις από το εσωτερικό της ΝΔ είναι σφοδρότατες και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Την κατεύθυνση του αναχρονισμού και του δόγματος να μην αλλάξει τίποτα.

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις που φθάνουν ως πληροφορίες επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές: υπάρχουν συγκεκριμένα κυκλώματα, νομικοί και πολιτικοί κύκλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας και το επιστρέφουν πίσω στο υπουργείο δήθεν για βελτιώσεις.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι επιχειρούνται οι ακόλουθες ενέργειες:

Να απαλειφθούν από το νόμο ο ίσος χρόνος ανατροφής, η εναλλασσόμενη κατοικία και το 1/3 του χρόνου επικοινωνίας ώστε να μην οδηγεί απαραίτητα σε διανυκτερεύσεις. Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η συνεπιμέλεια δεν θα είναι ο κανόνας άλλα η εξαίρεση και κάποιοι πιέζουν να νομοθετηθεί η εξαίρεση!

Οι σφοδρές συγκρούσεις προκαλεί το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας, έφεραν στο φως τον ύποπτο ρόλο διαφόρων νομικών οι οποίοι/οίες εκπροσωπούν κατά κύριο λόγο φεμινιστικές οργανώσεις.

Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες ένα ολόκληρο σύστημα βάλλει και στοχοποιεί κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα λέγοντας ότι ο τελευταίος δήθεν έχει κάνει προκλητικές δηλώσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Το timing της στοχοποίησης του υπουργού με ψεύδη και λάσπες δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας θα έρθει στο υπουργικό συμβούλιο.

Το μέγα ερώτημα είναι αν μπορεί τελικά μια μικρή κάστα νομικών και οργανώσεων να βάζει απέναντί της ολάκερη την ελληνική κοινωνία. Διότι αν το νομοσχέδιο καταλήξει σε φιάσκο τότε όλοι αυτοί που υπερασπίζονται την στασιμότητα και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών θα έχουν απέναντί τους μπαμπάδες, μαμάδες, γιαγιάδες, παππούδες, αλλά και τις ψυχές μικρών παιδιών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποκύψει στις πιέσεις όλων αυτών των νομικών και πολιτικών παράκεντρων που λειτουργούν προς ίδιον όφελος.

Best Of

Νατάσα Παζαϊτη: Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς του Κέντρου...

Την επανεκλογή Μπακογιάννη στηρίζουν 9 Δήμαρχοι μεγάλων πόλεων του εξωτερικού

Τη στήριξή τους στην επανεκλογή του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων...

Χατζηδάκης: Οικονομική σοβαρότητα με κοινωνική ευαισθησία

Μετά την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίζει από την κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Panik Concert 2023 by opaponline.gr Με μεγάλη επιτυχία το μουσικό γεγονός της χρονιάς!

Το Panik Concert, το μουσικό γεγονός της χρονιάς που...

Νατάσα Παζαϊτη: Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς του Κέντρου...

Ο ενημερωτικός τομέας του Open συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών

Δυναμική άνοδο κατέγραψε ο ενημερωτικός τομέας του ΟΡΕΝ τον...

Ο Χρήστος Παγώνης ανέδειξε ζητήματα οικονομίας και καθημερινότητας στο Update του ΕΡΤnews

Του Μανώλη Κομνηνού   Ζητήματα οικονομίας και κοινωνικής καθημερινότητας, που απασχολούν...

Χουδαλάκης: Ο Ανδρουλάκης έπαθε… “σαν σήμερα”, με την επέτειο της “Διαύγειας”

Του Μανώλη Κομνηνού   Η εκπομπή των Γιώργου Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Panik Concert 2023 by opaponline.gr Με μεγάλη επιτυχία το μουσικό γεγονός της χρονιάς!

Το Panik Concert, το μουσικό γεγονός της χρονιάς που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και έχει γίνει θεσμός, επέστρεψε για δεύτερη φορά, μέσα από...

Νατάσα Παζαϊτη: Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς του Κέντρου Υγείας Μαστού στα social media, η Νατάσα Παζαϊτη απηύθυνε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για όσους συμμετείχαν...

Ο ενημερωτικός τομέας του Open συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών

Δυναμική άνοδο κατέγραψε ο ενημερωτικός τομέας του ΟΡΕΝ τον Σεπτέμβριο. Με κυρίαρχο το θέμα των πλημμυρών στην Θεσσαλία, οι πολίτες εμπιστεύθηκαν, σε μεγάλο βαθμό, την...