Όπως η Χίλαρι. Τα “μαύρα σύννεφα” για το πολιτικό μέλλον της Κάμαλα Χάρις

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Τις δυο γυναίκες ενώνει, μεταξύ άλλων και εκτός του… πεπρωμένου, η Μάγια Χάρις. Η αδελφή της Κάμαλα Χάρις ήταν στενή συνεργάτιδα της Χίλαρι Κλίντον στην άτυχη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου το 2016, και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί να σημαίνει η ηττοπάθεια που άρχισε να συνοδεύει το επιτελείο της σημερινής Αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Στο περιθώριο δημοσιευμάτων για έριδες και προβλήματα στο επιτελείο της Κάμαλα Χάρις, σε συνδυασμό με τη δυστοκία να εκπονηθούν τα κατάλληλα πολιτικά μηνύματα, υπό την πίεση της κριτικής για το μεταναστευτικό, αρκετοί στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος άρχισαν να χάνουν την πίστη τους για τις μελλοντικές προοπτικές της πρώην Γερουσιαστή της Καλιφόρνια.

Στα υψηλά κλιμάκια των Δημοκρατικών, αρκετοί αρχίζουν να συγκρίνουν την Κάμαλα Χάρις με τη Χίλαρι Κλίντον, και να προβλέπουν ότι το κόμμα θα μπορούσε να χάσει το 2024 τον Λευκό Οίκο, εφόσον η σημερινή Αντιπρόεδρος σηκώσει πρόωρα τη σκυτάλη από τον Τζο Μπάιντεν.

Τα “μαύρα σύννεφα” πυκνώνουν. Και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Κάμαλα Χάρις ήταν από τους πρώτους που αποσύρθηκαν από την κούρσα από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, στις αρχές του 2020, ακριβώς επειδή η κοινωνική βάση των Δημοκρατικών της γύρισε την πλάτη.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος