Οι «μουρμούρες» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Μια από τις πολιτικές και διαδικαστικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου, είναι οι… «μουρμούρες» που αρχίζουν να ακούγονται όλο και πιο έντονα, με προέλευση την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

 

Οι βουλευτές είναι… εκπαιδευμένοι ψυχολογικά να κινούνται με στρατηγική στόχευση τη συμμετοχή τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να εδραιώσουν τις σχέσεις με τους ψηφοφόρους τους, και να διεκδικήσουν με μεγαλύτερη άνεση την επανεκλογή τους.

 

Μέχρι σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επενδύσει και προτιμήσει τα «μεικτά» σχήματα, με αρκετούς τεχνοκράτες, καθώς και «μεταγραφές» από άλλους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, με αποτέλεσμα ένα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο τμήμα της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να αισθάνεται… ανασφάλεια για το πολιτικό μέλλον.

 

Χαρακτηριστικό είναι το «δύσκολο» κλίμα που διαμορφώθηκε πρόσφατα σε νομό της Μακεδονίας, όταν οι τοπικοί βουλευτές πληροφορήθηκαν ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενθαρρύνει την υποψηφιότητα δυο στενών συνεργατών του, και μάλιστα με κυβερνητικό πόστο.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι